Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A pogotovo njima...

Švicarci ispustili "nemoguće": Ovo se ne događa baš svaki dan

Apsolutni gubitnici sinoćnje kvalifikacijske večeri bili su Švicarci.

Steven Zuber (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako nije izgubila utakmicu, reprezentacija Švicarske najveći je gubitnik sinoćnje večeri kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Razlog za to je tijek događanja u njihovom dvoboju drugog kola skupine D protiv Danske, izravnog im konkurenta za plasman na Euro.

U utakmici koja se igrala u Baselu izabranici Vladimira Petkovića imali su tri boda u džepu. Kada je Breel Embolo u 76. minuti zabio za 3:0, Švicarci su već počeli slaviti pobjedu i bodovno poravnanje s Irskom koja ima šest bodova.

Tih 3:0 stajalo je na semaforu i na ulasku u posljednjih 10-ak minuta, sve do 84. kada je započeo nevjerojatni povratak Danaca. Mathias Jorgensen je tada smanjio na 3:1, a u 88. Christian Gytkjaer pogađa za 3:2 te se uz veliku neizvjesnost ušlo u sudačku nadoknadu.

Švicarci su bili grogirani, a Danci u ogromnom naletu, psihološka prednost bila je na njihovoj strani i to su i iskoristili te preko Henrika Dalsgaarda stigli do izjednačenja i supervažnog boda u bitci za Euro. Da je Danska ovo izgubila, ostala bi na 0 bodova, dok bi Irci i Švicarci bili na po šest.

Ovako, ostaje pitanje kako se ovako nešto moglo dogoditi reprezentaciji poput Švicarske i igračima s tamošnjim mentalitetom...

VIDEO ----> Švicarska - Danska 3:3

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider