Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okončan žalbeni postupak

Svi prvoligaši dobili licence, ostaje upitno tko će se pridružiti Zadru

Hrvatski nogometni savez objavio je odluku komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju su svi prvoligaši dobili licencije. Sedam ih je dobilo već u prvoj fazi – Dinamo, Hajduk, Istra, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i Zagreb.

Cibalia i Šibenik prošli

Sad je okončan i žalbeni postupak i u njemu je i pet preostalih tražitelja dobilo potrebnu dozvolu za prvu ligu – Cibalia, Inter, Osijek, Split i Šibenik. Dakle, i novi prvoligaš Cibalia dobio je licenciju, kao i Šibenik koji svoj put do Prve HNL mora tražiti preko dodatnih kvalifikacija u kojima igra s Istrom 1961.

Zadar jedini sigurno ispada

Dakle, svi prvoligaši i potencijalni prvoligaši nemaju problema, elitna liga nam je riješena. No u drugoj ligi nije tako. Iz lige su trebala ispasti tri kluba, a sada će ipak ispasti samo dva jer prvak treće lige istok, nogometni klub Međimurje nije dobio licenciju. Tako u drugu ligu ulaze Novigrad kao pobjednik treće lige zapad i Solin koji je bio najbolji u skupini jug.

No, ostaje otvoreno tko će, uz posljednjeplasirani Zadar ispasti iz druge lige. Naime, arbitraži sud treba odlučiti o slučaju Božić. U žalbenom postupku odlučeno je da se utakmica Hrvatskog dragovoljca i Rudeša registrira rezultatom 3:0 za Rudeš jer je za momčad iz Sigeta igrao Ivan Božić koji je već u tekućoj sezoni igrao za dva kluba (u Kazahstanu i u Šibeniku), a po propozicijama ne smije igrati u više od dva.

Odluči li se na arbitraži da ostaje odluka od 3:0 za Rudeš, onda iz zajedno lige sa Zadrom ispada Hrvatski dragovoljac. Odluči li se ipak u korist Sigećana i utakmica registrira s na terenu ostvarenim rezultatom 1:0 (a baš je sporni Ivan Božić bio strijelac tog pogotka), onda bi u drugoj ligi ostao Hrvatski dragovoljac, a Segesta bi ispala iz lige.

Navodno bi se sve to trebalo riješiti u roku od tjedan dana, a dotad će se tresti u Sigetu i Sisku.

Klubovi koji su dobili licencu za Prvu HNL: Cibalia, Dinamo, Hajduk, Inter Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, RNK Split, Slaven Belupo, Šibenik, NK Zagreb.

Klubovi koji su dobili UEFA licencu: Dinamo, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Rijeka, Slaven Belupo i NK Zagreb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider