Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bolje da ih nisu kaznili'

Srbi nakon kazne Hrvatskoj raspalili po UEFA-i: 'Sramota! Lažni moralisti iz Nyona'

Dva vrlo poznata sportska portala u Srbiji, Blic i Kurir, obrušili su se na UEFA-inu odluku da kazni Hrvatsku zbog svastike na Poljudu oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom od 100 tisuća eura...

"Sramota! Smešna kazna Hrvatskoj za kukasti krst", stoji na Blicu.

"Bolje da ih nisu ni kaznili", piše Kurir.

Autori oba teksta naglašavaju dvostruke kriterije koje ima UEFA pri donošenju kazni. Smatraju da je UEFA uvijek bila daleko oštrija prema Srbijanskom nogometnom savezu, nego li je to prema HNS-u.

"Lažni moralisti iz Nyona zalažu se za borbu protiv rasizma, antisemitizma, fašizma i ostalih gorućih problema u nogometu, međutim kada se ti problemi pojave onda donose sramotne kazne", piše Blic.

Oba autora nakon toga nabrajaju sve 'grijehe' hrvatskih navijača još od Malte i 2005. godine do danas, te u konačnici zaključuju:

"Sve to nije bilo dovoljno za drastičniju kaznu iz UEFA-e, pa je Hrvatska ostala na čelu skupine H s 13 bodova i plasman na Europsko prvenstvo nije joj ugrožen".

Srbijanski novinari još su uvijek ogorčeni na ne tako davnu odluku UEFA-e da se Srbiji oduzmu tri boda iz utakmice protiv Albanije koja je bila prekinuta zbog drona. Podsjetimo, dron se sa zastavom takozvane velike Albanije spustio na travnjak beogradskog stadiona u trenutku odigravanja kvalifikacijske utakmice Srbije i Albanije. Posljedica toga bili su neredi, utrčavanje igrača na travnjak, te prekid utakmice. Srbija je nakon oduzimanja bodova u minusu dva, te nema ni teoretske šanse da izbori Euro.

Drugi važniji sportski portali u Srbiji, B92 i Mozzart Sport, maksimalno su profesionalno i bez subjektivnog dojma popratili odluku UEFA-e: "UEFA kaznila Hrvate: Ode jedan bod, dva meča bez publike, a kasa je lakša za 100 tisuća evra".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider