Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je to moguće?

Šukeru se kod Plenkovića potkrala dva gafa, jedan je dosta ozbiljan

Predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza promakla je važna službena promjena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto željenih političkih reakcija na sastanku premijera Andreja Plenkovića i Davora Šukera, javnost je dobila dva nova gafa predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

"Najvažnije je da je hrvatska nogometna reprezentacija 9. u UEFA-inoj ljestvici, da je 14. na FIFA-inoj ljestivici, da dobro stojimo kao Savez...", nabrajao je Šuker.

"Želimo cjelovit Zakon o sportu, za sve sportove, za sve sportaše, a sve drugo je što bi rekao gospodin Trap, fake news."

I tu je naravno daleko manji problem izrečeni lapsus kojim je Šuker predsjednika SAD-a preimenovao iz Trump u Trap.

Šef HNS-a ne zna plasman reprezentacije

Mnogo više brine što šef HNS-a ne zna koju poziciju zauzima naša reprezentacija na spomenutim ljestvicama. Umjesto 9. i 14. pozicije koju sam spominje Šuker, Vatreni su zapravo 11., odnosno 16. Očito je predsjedniku Šukeru promakla službena promjena od prije 19 kada kada je renking Hrvatske pao za dva mjesta, što je uostalom uredno objavljeno i na službenoj stranici HNS-a 9. veljače.

A Savez je večeras objavio prvu utakmicu koju će Vatreni odigrati na sjevernoameričkom tlu. 27. svibnja, Hrvatska će u Los Angelesu igrati protiv Meksika, na legendarnom stadionu Memorial Coliseum. Riječ je o stadionu koji ima kapacitet od 90 tisuća sjedećih mjesta. Meksiko je inače 17. na FIFA-inoj ljestvici. Dakle, da ne bude zabune, jedno mjesto ispod Hrvatske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider