Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar

Šukerova kocka se isplatila, Kovačeve 'rezerve' učinile navijače ponosnima

Niko Kovač pobjednički se vraća u Hrvatsku unatoč porazu od Argentine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se 13 najboljih Kovačevih nogometaša odmaralo u Zagrebu, hrvatska se reprezentacija nije osramotila u Londonu. Naprotiv, ta rezervna momčad sastavljena od talentiranih igrača i iskusnijih HNL-ovaca hrabro se držala protiv Lea Messija i argentinskih zvijezda.

VIDEO Aguero je lagao Vrsaljku: Zabio je gol rukom!

Kovač odabrao: Ovih je 12 igrača iz Londona nagradio putem u Italiju!

Šarolika Hrvatska se nije osramotila: Messi i društvo do tijesne pobjede

U prvih 45 minuta Hrvatska je šokirala finalista Svjetskog prvenstva. Vodili su naši 1:0 nakon sjajne asistencije Matea Kovačića i sigurne realizacije Anasa Sharbinija za puno srce hrvatskih navijača koji su mogli biti ponosni na kombiniranu momčad Nike Kovača.

Ne mijenjaju dojam ni brojni promašaji Aguera i Messija, ni preokret Argentine koja je izjednačila nakon evidentnog igranja rukom napadača Manchester Cityja. Bila je to vrlo lijepa predstava igrača koji su se dokazali i izborniku i navijačima.

Mateo Kovačić je bio odličan i sjajno se predstavio engleskoj nogometnoj javnosti. Tamošnji mediji već su ga preselili na Otok, a Kova je opravdao statusa najvećeg hrvatskog aduta u ovoj utakmici. Šime Vrsaljko je odigrao kapetanski, a mlada obrana na čelu s Jedvajom i Leškovićom držala se i više nego solidno.

Nisu se osramotili protiv svjetskih doprvaka

Ruku na srce, bilo je malo onih koji su mislili kako Argentina neće pobijediti ovu Hrvatsku. Većinom su molitve bile usmjerene na milost argentinskih zvijezda. A zato nisu krivi ni Kovač ni igrači. Bila je to kocka predsjednika HNS-a Davora Šukera koji je dogovorio ovako jakog protivnika četiri dana uoči Italije u kvalifikacijama.

S obzirom da se ova reprezentacija skupila praktički na Plesu, Šukerova kocka se isplatila. Ugled hrvatske reprezentacije nije narušen, kao ni atmosfera pred Milano. Hrvatska nije potopljena od Argentine, a u savez će pristići veća količina novca. Za to su prvenstveno zaslužni igrači i Kovač koji su spasili Šukera novih teških kritika javnosti.

Unatoč svemu što je prethodilo ovoj utakmici, za navijače će ovi igrači biti pravi mali heroji. Pokazali su veliko srce i pružili sjajnu borbu, a to je ono što je navijačima najvažnije. Niko Kovač pokupit će nove simpatije javnosti, a što bi tek bilo da se pobijedi u Milanu…

Jeste li zadovoljni utakmicom Hrvatska - Argentina?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider