Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pružili sjajan otpor

Šarolika Hrvatska se nije osramotila: Messi i društvo do tijesne pobjede

U prijateljskom susretu igranom u Londonu, druga postava hrvatske nogometne reprezentacije izgubila je od Argentine 1-2 pruživši sjajan otpor svjetskim doprvacima...

Hrvatska je povela golom Anasa Sharbinija u 11. minuti, no Argentina je u drugom dijelu uspjela preokrenuti rezultat golovima Cristiana Ansaldija (49) i Lionela Messija (57-11m).

Šukerova kocka se isplatila, Kovačevi 'rezervisti' učinili navijače ponosnima

Kovač: Nadam se da ćemo protiv Italije ovo moći ponoviti

Hrvatska je započela utakmicu sa šest igrača iz HNL-a, od čega su tri člana Rijeke, dok su s druge strane 'Gauče' predvodili Messi, Agüero i Di Maria. Strahovali smo od debakla, no hrvatska vrsta je nakon prvih 45 minuta imala sjajnih 1-0. U drugom dijelu Argentina je uspjela okrenuti rezultat. Protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi hrvatska reprezentacija je nastupila sa sedam debitanata, a priliku je dobilo 11 igrača iz HNL-a čime se ovaj zanimljiv eksperiment Nike Kovača pokazao uspješnim. Uspio je odmoriti udarne snage za važan ogled protiv Italije u nedjelju u Milanu, te isprobati niz mlađih igrača koji do sada nisu imali previše prilika.

Hrvatska je otvorila utakmicu hrabro i obećavajuće. Iznimno pokretljivom igrom naši su igrači zatvorili argentinske zvijezde i priliku tražili preko kontri. I već prvu su realizirali. Antolić je pravovremeno uposlio Kovačića, koji se oslobodio čuvara i gurnuo loptu Sharbinija, a igrač Rijeke je odličnim udarcem zabio za vodstvo u 11. minuti. Nakon šokantnog vodstva svjetski doprvak je ubacio u brzinu više i Argentina je do konca poluvremena dominirala, no nije uspjela izjednačiti.

Prvu priliku Argentina je imala u 17. minuti kada je Agüero pucao na Di Marijinu asistenciju, no Kalinić je bio spreman. Agüero je opalio i u 21. minuti no hrvatska 'jedinica' je sjajno reagirala. Napadač Manchester Cityja nastavio je s promašajima i u 23. minuti kada je u sjajnoj prilici pucao pored gola. U 36. minuti Kalinića nije uspio svladati niti Messi.

Argentina je ipak izjednačila na otvaranju drugog dijela. Ansaldi je opalio sa 20-tak metara, lopta se pritom odbila od Agüerove ruke, naši su se žalili, ali sudac je pokazao na centar. Potpuni preokret dogodio se u 57. minuti kada je Kalinić oborio Agüera, a Messi sigurno realizirao kazneni udarac. Kapetan argentinske vrste je bio vrlo blizu drugog gola u 80. minuti, no njegov udarac je završio u vratnici. (Hina)

HRVATSKA - ARGENTINA 1-2

LONDON. Stadion Boley Ground - 13.500 gledatelja; Sudac; Mariner (Engleska)

Strijelci: 1-0 Sharbini (11), 1-1 Ansaldi (49), 1-2 Messi (57-11m)

HRVATSKA: L.Kalinić (od 89. Vargić) - Vrsaljko, Jedvaj, Lešković (od 84. Mitrović), Leovac - Antolić, Badelj - Milić (od 71. Tomečak), Kovačić (od 46. Halilović), Sharbini (od 65. Jajalo) - Čop (od 84. Rog)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Fazio, Vergini, Ansaldi (od 76. Silva) - Banega (od 71. Pereyra), Mascherano, Enzo Perez - Messi, Aguero (od 62. Tevez), Di Maria (od 76. Lamela)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider