Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je Worawi Makudi?

Šukerov tajlandski 'učitelj' pod istragom FIFA-e za korupciju?

Britanski Telegraph spominje ime Worawija Makudija kao jednog od navodnih predmeta istrage FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker ovih dana gostuje u Bangkoku kao gost člana Izvršnog odbora FIFA-e Worawija Makudija. U intervjuu Bangkok Postu Šuker se pohvalio kako bi, poput svog domaćina, htio jednog dana ući među odabrano društvo u FIFA-i te kako Makudiju želi da se dugo tamo zadrži. Predsjednik HNS-a rekao je i kako je još dosta mlad i može naučiti od svog domaćina.

Davor Šuker 'progovorio' s dalekog Tajlanda: 'Želim ući u Izvršni odbor FIFA-e'

A Worawi Makudi spominje se ovih dana u kontekstu istrage oko navodnog namještanja domaćinstava Svjetskog prvenstva kojeg su dobile Rusija (2018.) i Katar (2022.). Britanski The Telegraph prošlog je tjedna pisao kako trojici članova Izvršnog odbora FIFA-e i bivšem članu Franzu Beckenbaueru prijete sankcije kao rezultat spomenute istrage oko navodnog namještanja domaćinstava Mundijala.

Španjolac Angel Maria Villar Llona, Belgijanac Michel D'Hooghe i Tajlanđanin Worawi Makudi pod istragom su zbog navodnog kršenja etičkog kodeksa. No, nisu oni jedini, samo su njihova imena procurila u engleske medije. Nalaze se u izvješću američkog tužitelja Michaela J Garcije koji se pobunio protiv FIFA-inog skraćenog izvještaja njegove istrage kojeg su plasirali u javnost.

Worawi Makudi poznatiji javnosti zbog priče oko gašenja struje na glasovanju za predsjednika tajlandskog nogometnog saveza, a uz njega su se vezale brojne istrage FIFA-e za korupciju. Zasad je preživio sve…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider