Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoko po Šukeru

'Šukerov potez zaista sve govori o njemu, on mora otići'

Davor Šuker je objasnio nedolazak na sastanak s predstavnicima Grada Splita, Hajduka i ministra Mornara nedolaskom gradonačelnika Ive Baldasara u Zagreb. Zanimljivo da slanje svojih pomoćnika na press konferencije i sasstanke Šukeru nije smetalo kada je bio na svojim putovanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio je kako Davor Šuker treba otići s mjesta predsjednika HNS-a zbog svog ponašanja vezanog uz neodigrani derbi kada se danima nije oglašavao, a u četvrtak je odbio i doći na sastanak s predstavnicima Grada Splita u ministarstvu sporta.

Umjesto sastanka, HNS se odlučio u baš jučer objaviti drakonsku kaznu Hajduku.

"Odbijanje predsjednika HNS-a Davora Šukera da dođe na sastanak u ministarstvo jer navodno ne želi razgovarati sa pročelnicima zaista sve govori o njemu. Predstavnici grada Splita su pročelnik i savjetnik za sport, inače obojica istaknuti sportaši. Ako je sastanak onda se barem treba poštovati to da se radi o kolegi sportašu. Šukerove izjave dalje uopće ne bih komentirao. Dodao bih da netko tko je na takvom mjestu i ogluši se na cijelo događanje oko neodigranog susreta, koji se ne javlja na pozive, ne komentira niti reagira govori dovoljno o njemu. Moj stav je da Davor Šuker mora otići jer ignorira situaciju iako je plaćen za taj posao, a i za njega se kandidirao", kazao je Baldasar.

Baldasar je rekao da su kazne izrečene Hajduku zbog odbijanja nastupa u derbiju protiv Dinama 22. studenoga u duhu onoga tko je na čelu takve organizacije i dodao da se sada može ići s još drakonskijim mjerama ili osporiti Hajduku da igra.

Gradonačelnik Baldasar je podsjetio kako je i ranije rekao da je sama nogometna liga izgubila svoj smisao jer je Hajduk tu stavljen na križ, te se ide prema tome da ga se trajno suspendira iz igre.

"To više ne razumijem. Razgovarat ću sa rukovodstvom Hajduka i Nadzornim odborom, pa ćemo vidjeti što možemo napraviti. Hajduk se zna brinuti o sebi, pa će se pobrinuti i u pravnom smislu da uloži žalbe. Grad Split će ih kao većinski vlasnik podržati da se na legalni način bore protiv takvih odluka", izjavio je gradonačelnik i dodao kako je jučer u MZOS-u dogovoreno da se ide dalje u proceduru izmjene Zakon o sportu i da se uvedu drugačija pravila kod biranja.

Drakonsku kaznu Hajduku komentirala je i predsjednica Nadzornog odbora splitskog kluba Branka Ramljak koja je medijima izjavila da ne može doći k sebi, te da sve skupa više nema smisla.

"Sada se zaista mi u Hajduku osjećamo kao da je za sve što se događa u našem nogometu kriv samo Hajduk. Očito je kako HNS radi što želi i kada to želi. Ovo je njihov veliki autogol. Očito živimo u dva različita svijeta, ali problem je što oni sebe vide na krovu, a svi mi ostali smo ispod njih. Mi samo želimo jednaki tretman za sve klubove. Sada ćemo nastaviti s poslom kao i do sada samo ponosno", izjavila je na kraju Ramljak.

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević jučer je kaznio Hajduk s oduzimanjem tri boda. Usto su zabranom obavljanja funkcije u nogometu na rok od godine dana kažnjeni i čelnici kluba, predsjednik Uprave Marin Brbić, te članovi Nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković, Vjekoslav Hrabar, Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan. Svih 11 igrača koji su bili prijavljeni za utakmicu novčano je kažnjeno svaki po 3000 kuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider