Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa o problemima

Davor Šuker 'progovorio' s dalekog Tajlanda: 'Želim ući u Izvršni odbor FIFA-e'

Predsjednik HNS-a Davor Šuker ne javlja se hrvatskim medijima, no dao je intervju na Tajlandu u kojem se spominje i prijateljska utakmica s tom azijskom zemljom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barem znamo gdje je. Davor Šuker je dao intervju za Bangkok Post i tako prekinuo šutnju nakon razornog potresa u hrvatskom nogometu. No, nije Šuker govorio o problemima u domovini, već je dogovarao poslove vezane za savez.

Šuker je, piše Bangkok Post, na Tajalndu iz dva razloga. Prvi je egzibicijska utakmica 'Global Legends Series', tek jedna u nizu utakmica na Tajlandu, Kini, Maleziji i Japanu. Drugi je razlog suradnja s tamošnjim nogometnim savezom.

''Drago mi je što ću biti dio tajlandske povijesti'', poručio je Šuker domaćinima.

Dogovorio prijateljsku utakmicu - na Tajlandu

Onaj važniji dio posjeta vezan je za sastanak s članom Izvršnog odbora FIFA-e, Worawijem Makudijem. S njim će potpisati Povelju o suradnji dva saveza. Njih dvojica već su održala sastanak u Brazilu, a Šuker ga je čak nominirao i za 'Ice Bucket Challange'.

''Potpisat ćemo memorandum koji je važan za obje zemlje.''

Također, Hrvatska će odigrati na Tajlandu prijateljsku utakmicu, najvjerojatnije u ožujku, piše Bangkok Post.

U ožujku Hrvatska igra protiv Norveške (28.03.) u kvalifikacijama, pa bi to značilo kako bi nakon te utakmice reprezentacija putovala u Aziju, kao i 2013. u Koreju nakon utakmice sa Srbijom.

Predsjednik HNS-a podijelio je par savjeta kako dići tamošnji nogomet i otkrio 'tajnu Hrvata'.

''Jako puno novca ulažemo u mlade igrače, a za to vam treba dosta novca.''

Šuker želi u IO FIFA-e

Šuker je Tajlanđanima otkrio svoju krajnju ambiciju, koju je hrvatskoj javnosti podijelio čim su ga izabrali na čelo HNS-a.

''Želim pomoći ljudima u nogometu svojim iskustvom s terena, ali i izvan njega. Nadam se da ću postati član Izvršnog odbora FIFA-e. Još sam mlad i mogu naučiti od gospodina Worawija, a njemu želim da ostane na toj poziciji.''

Utakmica svjetskih legendi na kojoj osim Šukera nastupaju Figo, Scholes, Ševčenko Cannavaro, Cafu i ostali, na rasporedu je u petak. Nakon toga bi se Davor Šuker napokon trebao vratiti u Hrvatsku i suočiti s važnijim stvarima - problemima u hrvatskom nogometu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider