Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izludio igrače

Sudac šaljivdžija: Poništen gol, pa jedanaesterac pa ipak zaleđe u ISTOJ akciji

Utakmicu Athletic Bilbaa i Rapida obilježila je nesvakidašnja situacija u kojoj je glavni akter bio francuski sudac...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak navečer odigrano je 2. kolo utakmica po skupinama UEFA-ine Europa lige. Posebnu pažnju privukla je bizarna situacija u utakmici između Athletic Bilbaa i bečkog Rapida. Španjolski klub slavio je s minimalnih 1:0, no ono što se događalo u završnici prvog poluvremena ući će u povijest.

Igrala se sudačka nadoknada prvog poluvremena kada je Inaki Williams prebacio loptu u šesnaestercu Rapida do Aduriza, ovaj ju je uz prekršaj vratara Strebingera vratio Williamsu koji je potom zabio pogodak. Svi na tribinama slave, no onda kreće drama koju je kreirao francuski sudac Tony Chapron.

Nakon 20-ak sekundi Chapron je krenuo na konzultacije sa svojim pomoćnicima zbog sumnjive situacije. Poslije minutu, dvije razgovora uzeo je loptu, poništio pogodak i pokazao na bijelu točku, odnosno vratio je situaciju kod prekršaja vratara na Adurizu. Napadač Athletica uzeo je loptu, postavio je na bijelu točku, a onda se ponovno upleo sudac. Maknuo je loptu s bijele točke i krenuo objašnjavati igračima situaciju. U konačnici je odlučio da je Aduriz bio u nedozvoljenoj poziciji kada mu je Williams dodao loptu.

Kada se pogleda ponovljena snimka Chapron je donio dobru odluku. Naime, Aduriz je zaista bio u nedozvoljenoj poziciji kada mu je Williams dodao loptu, no ostaje misterij kako je uspio promijeniti svoju odluku od poništenog pogotka, do jedanaesterca pa sve do zaleđa? Jesu li mu se sa zakašnjenjem posložile 'kockice u glavi' ili mu je netko dojavio preko radio veze što se točno dogodilo. U svakom slučaju nitko u konačnici nije oštećen i to je najbitnije...

Situacija s utakmice ATHLETIC BILAO - RAPID u priloženom videu započinje na 1:02.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider