Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nitko od nas nije savršen"

Suci se zbog Bebeka odlučili na simboličnu gestu: Ovog vikenda sve utakmice će kasniti

Uz priopćenje koje su poslali, najavili su i kako će na utakmicama četvrtog kola HNL-a započeti utakmicu sa jednom minutom zakašnjenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom događaja koji se u noći s nedjelju na ponedjeljak dogodio u Sinju, gdje je verbalno a potom i fizički napadnut nogometni sudac Ivan Bebek, oglasili su se suci iz Elitne i Prve skupine sudaca Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz priopćenje koje su poslali, najavili su i kako će na utakmicama četvrtog kola HNL-a, koje se igra od petka do nedjelje, započeti utakmicu sa jednom minutom zakašnjenja.

"Ta minuta će biti za sada samo simbolična poruka, kako se mora stati na kraj nasilju nad nogometnim sucima, ali i nasilju na sportskim terenima", poručuju suci.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

obraćamo vam se ponukani ponovnim izljevom nasilja nad nogometnim sucima! Naime, kao što je poznato cijeloj hrvatskoj javnosti, naš kolega nogometni sudac Ivan Bebek, napadnut je i brutalno pretučen od strane pripadnika jedne navijačke skupine koja smatra da je takav način ljudskog ponašanja prihvatljiv.

S leđa, u skupini, bez upozorenja, kako priliči kukavicama i ljudima bez časti, napadnut je i pri tome srećom lakše ozlijeđen, ali samo iz razloga što je kolega Bebek u sjajnoj fizičkoj kondiciji, pa takav napad može izdržati više nego običan čovjek. No, uz naše zgražanje da takav napad uopće možemo doživjeti u našoj Hrvatskoj, posebno brine i činjenica da je postalo normalno da ovakav oblik nasilja, društvo tolerira šutnjom. 

Iako nas bole ozljede našeg Ivana, boli nas i što svi šutite. Boli nas, jer smo svjesni da tišinom dajemo podršku takvim postupcima, da ljudi poput ovih kukavica iz mraka, sutra mogu napasti i nekog drugog. Jer napadali su igrača jer nije postigao pogodak kada oni misle da je trebao, novinara koji ne piše 'lijepo', ganjali suca sa šipkom po terenu i slično. 

No, mi suci odlučili smo da više nećemo šutjeti i da je došlo vrijeme da sintagma 'neka institucije odrade svoj posao' dobije pravi smisao. Nitko od nas nije savršen, nitko od nas nije nepogrešiv, ali Ivan Bebek je vrhunski sportaš koji je sudio najviše međunarodnih utakmica u povijesti Hrvatske, tri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske. Ali ono što je najvažnije, on je nečiji sin. I zato molimo hrvatsku javnost da nam pruži snažnu podršku da prisilimo institucije Republike Hrvatske da krenu u odlučan obračun sa svakim oblikom nasilja!

Elitna i Prva skupina sudaca HNS-a", stoji u priopćenju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider