Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživaj, zaslužio si

Subašić slavi najveći uspjeh karijere: Čestitao mu i princ Albert

Najbolji hrvatski vratar i njegov Monaco najveći su ovosezonski nogometni hit.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danijel Subašić sa svojim je Monacom izborio polufinale Lige prvaka nakon što su u obje utakmice slavili protiv Borussije Dortmund.

Veliki obol u prolasku kluba iz Kneževine među četiri najbolja u Europi dao je najbolji hrvatski vratar sa šest obrana u uzvratnoj utakmici (igrači Borussije uputili su sedam šuteva u okvir Subašićeva gola pri čemu je samo Marco Reus uspio matirati 33-godišnjeg Zadranina).

Subašiću je ovaj plasman u polufinale najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu karijere. Otkako je stigao u Monaco u siječnju 2012. iz Hajduka. Prije dvije godine ispali su od Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka, a u Ligue 1 najbolji rezultat ostvarili su 2014. osvajanjem drugog mjesta.

Germain zamijenio Mbappea i odmah zabio

Što se same utakmice tiče, najbolji igrač Monaca u prvom plasmanu u polufinale LP-a nakon 2004. bio je Kylian Mbappe, čudesni 18-godišnjak koji je u četiri utakmice nokaut faze (po dvije s Borussijom Dortmund i Manchester Cityjem) zabio pet golova.

Nakon utakmice bilo je veselo u Monacovoj svlačionici, a Subašić je još jednom ponosno pokazao majicu s likom Hrvoja Ćustića koji nosi na svim utakmicama.

Na Twitteru je Subašić objavio fotografiju zajedno s Mbappeom, ali i Valereom Germainom koji je sinoć zamijenio Mbappea i odmah po ulasku u igru ubio svaku nadu Nijemcima da mogu izvesti preokret koji bi im donio produžetke.

Čestitati Danijelu i suigračima stigao je i princ Albert, poznat kao veliki navijač kluba iz Kneževine.

Dodajmo kako će završnicu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja obilježiti hrvatski reprezentativci, jer će osim Subašića u polufinalu Lige prvaka još igrati Luka Modrić i Mateo Kovačić s madridskim Realom, Šime Vrsaljko s madridskim Atleticom, te Mario Mandžukić s Juventusom. Njegov suigrač Marko Pjaca je zbog ozljede završio sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider