Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pršo poravnat

Suarez je protiv Depora izveo 'čudo', ali jedan Hrvat ga je nadmašio!

Nije bilo malo onih koji su očekivali da će se u La Coruni dogoditi konačan pad Barce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzdrmana Barcelona, s tri uzastopna poraza, došla je u goste Deportivu, koji se također ponadao da će ostaviti ugriz na Barcinu tijelu. Ali zbilo se suprotno, probuđeni je katalonski ponos jednostavno pregazio domaćina, pobijedivši s čak 8:0 (!) i poručivši svima da još nije došlo vrijeme za oplakivanje...

"Vratili smo samopouzdanje, pred nama su još četiri utakmice, četiri završna dvoboja u kojima ćemo dati sve od sebe za osvajanje naslova", rekao je naš reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac trećega gola za Barcu.

Špica koja voli biti vezni

A sve se u La Coruni vrtjelo oko čudesnog Urugvajca Luisa Suareza. Uvijek gladan golova (da se zadržimo samo na tome...), Suarez je četiri puta zatresao suparničku mrežu (branio je Manu, Stipe Pletikosa je s klupe gledao razmontiranje svoga Deportiva), a tom je fantastičnom učinku dodao i tri asistencije – Rakitiću, Messiju i Neymaru. Ne sjećamo se u modernoj nogometnoj povijesti da je netko uspio biti tako dobar u realizaciji i kreaciji. U Liverpoolovu dresu jednom je zabio tri i asistirao dva puta. Odmah smo se prisjetili da je tom nesretnom Deportivu četiri gola utrpao i naš bivši reprezentativac Dado Pršo, bilo je to prije 12 i pol godina. Monaco je u skupini Lige prvaka svladao Španjolce s 8:3, a Pršo je svoj 29. rođendan (5. studenoga 2003.) proslavio pokerom golova u mreži Deportiva!

Po četiri gola u jednoj utakmici zabijali su još i legende Van Basten, Inzaghi, Van Nistelrooy, Ševčenko, Messi, Lewandowski..., izdvojili smo samo najveća imena, ali nitko nije imao i tri asistencije, poput sjajnoga Suareza.

Alen Peternac Oviedu zabio pet golova

No, dvojica nogometaša zabijala su i pet golova u Primeri. Jedan je Cristiano Ronaldo (Granadi prošloga travnja), a drugi je Hrvat Alen Peternac. On je 1996. zabio pet golova u pobjedi Valladolida 8:3 protiv Ovieda.

No, vratimo se Suarezu, koji je ove sezone zabio čak 49 golova u 48 utakmica u svim natjecanjima i tim je učinkom u Barceloni preskočio Brazilca Ronalda, koji je u sezoni 1996./1997. zabio 47 golova. I ovo nije prvi poker Suarezu ove sezone – u Kupu kralja zabio je četiri gola i Valenciji, u pobjedi 7:0... U Primeri je Suarez ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao čak 30 golova.

'I mi smo ljudi, a ne strojevi'

I u najužem je vrhu lovaca na europsku Zlatnu kopačku – ispred njega su Cristiano Ronaldo i Jonas (Benfica), koji su zabili po 31 gol i imaju 62 boda, a treću poziciju sa Suarezom dijeli Higuain (30 golova, 60 bodova), na petom je mjestu Lewandowski (27 golova, 54 boda)...

"I mi smo ljudi, nismo strojevi", objašnjavao je Luis Suarez prije nekoliko dana španjolskoj javnosti Barcin pad u posljednjim utakmicama, kojim je kompromitirana cijela sezona. A nakon veličanstvenog povratka u život na Riazoru, Suarez je istaknuo:

"Ovo je dokaz da se nismo raspali, naše je zajedništvo neraskidivo i sad smo ujedinjeniji nego ikad prije! Više od svega želimo osvojiti naslov, gotovo očajnički, vjerujem da ćemo to i učiniti, sve je i dalje u našim rukama", govorio je presretni Suarez nakon Deportiva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider