Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
žestoke reakcije

Strani novinari u Madridu razočarani ponašanjem Hrvata: 'Modrić nije bio takav'

Nakon utakmice između Reala i Šahtara hrvatski reprezentativci nisu se ponijeli sportski prema predstavnicima medija, javlja Hina…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina) javlja kako su brojni novinari u Madridu ostali zgroženi 'nekulturnim ponašanjem kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srna te reprezentativaca Luke Modrića i Matea Kovačića' koji su nakon utakmice Real Madrida i Šahtara jedini pored novinara u mix zoni prošli bez pozdrava.

Srnu morao smirivati Modrić: 'Ovakvim sucima nije mjesto u Ligi prvaka'

VIDEO Modrić oduševio Španjolce: 'Veličanstveno! Ponovno je to onaj stari Luka'

Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Srna te Modrić, Kovačić i Eduardo da Silva, zajedno su izašli iz svlačionice i spuštenih glava prošli mix zonom, prostorom predviđenim za susret nogometaša i novinara. Na molbu da daju izjavu za hrvatske medije nakon pobjede Real Madrida nad Šahtarom od 4-0, nastavili su hodati ne obazirući se. Nakon ponovne zamolbe Srna se, ne uputivši ni pogled, izderao

"Nek' ti Bebek da izjavu!".

Modrić i Kovačić su se nasmijali te s njim požurili izaći, a tek se bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva odlučio vratiti i stati pred novinare, javlja dopisnik Hine.

Strani novinari 'zgroženi' ponašanjem hrvatskih nogometaša

Rekao je da je Srna uzrujan nepravednom odlukom hrvatskog suca Ivana Bebeka koji je poklonio jedanaesterac Realu nakon što je kapetana Šahtara lopta pogodila u leđa, a ne ruku. Čitavu scenu s gnušanjem je promatralo nekoliko desetaka novinara iz brojnih zemalja koji su ponašanje hrvatskih nogometaša nazvali "primitivnim i nekulturnim", piše Hina.

Prije njih je izašla većina igrača dajući izjave i pozdravljajući novinare. Napadač francuske reprezentacije Karim Benzema zadržao se po običaju s francuskim dopisnicima."Francuski sportaši imaju poštovanja prema novinarima i gledateljima. To je dio naše kulture. Hrvatski igrači očito dolaze iz drugačijeg okružja", rekao je Frederic Hermel, dopisnik francuskog L'Equipea.

Kapetan Real Madrida, Sergio Ramos, pozdravljao je redom novinare uz smiješak, zadovoljan pobjedom, pokazujući gdje je dobio udarac tijekom utakmice.

"Kapetan predstavlja zemlju i klub i izvan terena, te se mora znati kontrolirati i ponašati. Ni Iker Casillas, kapetan Španjolske i dugogodišnji kapetan Real Madrida, nikada se nije ružno ponio prema novinarima ili gledateljima, to je potpuno nezamislivo", komentirao je novinar španjolskog sportskog lista Marce.

"Upravo suprotno, on je bio primjer drugima, kada su mu prošle sezone zviždali zbog loših nastupa ovdje se uvijek kulturno ponašao", dodao je.

Ipak, Cristiano Ronaldo je odbio doći na press konferenciju odnosno odbija i dalje pričati za španjolske novinare.

'Modrić mi se više ne čini skroman'

Meksikanka Paola Valbuena, dopisnica američkog ESPN-a, smatra da blještavilo Real Madrida promijeni neke strane igrače.

"Modrić je bio drugačiji kada je došao ovdje. Imam osjećaj da misli da je superioran drugima, više mi se ne čini skroman. Upravo suprotno. Veliki novac i napisi da je presudan za Real vjerojatno utječu na njegovo ponašanje", istaknula je nakon što su izašli hrvatski reprezentativci.

Svi igrači Šahtara spremno su davali izjave, a jedino je Srna odbio govoriti iako je večer prije utakmice u hotelu Grand Melía Fenix, u kojem su odsjeli Ukrajinci, obećao razgovarati nakon utakmice.
Dosad je slično ponašanje pratilo hrvatskog napadača Marija Mandžukića koji u dresu Atletico Madrida niti jednom prošle godine nije stao pred novinare, a kada bi prošao grubo bi odbio dati izjavu ili se ne bi osvrnuo, piše Hina.

Bugarska dopisnica Zlatka Zamova nadala se u Madridu komentaru nekoga od hrvatskih igrača s obzirom na skorašnju kvalifikacijsku utakmicu između Hrvatske i Bugarske. Modrić, Kovačić i Srna je, međutim, nisu ni pogledali.

"Ti ljudi su očito neodgojeni. Ovo je sramotno i žalosno", istaknula je.

Valbuena, pak, detaljno prati hrvatsku reprezentaciju još od prošlog Svjetskog prvenstva na kojem su se sudarili Meksiko i Hrvatska.

"Hrvatski igrači su pokazali što misle o medijima, ali i o sebi. Prema medijima nemaju poštovanja, to pretpostavljam vuku iz Hrvatske jer je ovdje drugačija kultura. Oni istovremeno vjeruju da su zvijezde i vredniji od drugih", kaže.

"Modrić, recimo, nikada nije proturječio ni Mourinhu, ni Ancelottiju ni Benítezu. Štoviše hvalio ih je na koju god bi ga poziciju stavili, ali i onda kada nije igrao. Ne bi mu palo na pamet, kao s Nikom Kovačem, imati drugačije mišljenje. Bio bi sasvim sigurno kažnjen", rekla je.

Real Madrid utječe na to što će igrači govoriti za španjolske medije, no izjave i ponašanje prema medijima iz vlastitih zemalja je na njima.

"Slobodni su govoriti ukoliko žele. A da li su više ili manje uljudni, to je nešto što nose od doma", rekla je osoba zadužena za odnose s javnošću Real Madrida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider