Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kovačić opasan, ali...

VIDEO Modrić oduševio Španjolce: 'Veličanstveno! Ponovno je to onaj stari Luka'

Real Madrid uvjerljivo je otvorio svoju kampanju u Ligi prvaka, domaćom 4:0 pobjedom protiv Šahtara iz Donjecka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo postigao je hat-trick, uz malu pomoć hrvatskog suca Ivana Bebeka, koji je svirao nepostojeći jedanaesterac za Real, iako je lopta pogodila Darija Srnu u leđa, a ne u ruku. Prvi pogodak na susretu postigao je francuski napadač Karim Benzema, nakon katastrofalne reakcije ukrajinskog vratara Pjatova.

VIDEO Hat-trick Ronalda: Bebek Realu poklonio penal i razbjesnio Srnu!

U redovima Real Madrida zaigrala su oba Hrvata, Luka Modrić i Mateo Kovačić. Modrić je startao od prve minute, dok je Kovačić ušao u igru u 31. minuti umjesto ozlijeđenog Garetha Balea. Njihovu igru ocjenio je madridski dnevni list AS.

"Kovačić je u nekoliko navrata bio vrlo opasan na rubu kaznenog prostora gostiju. No Benitez ga je u nastavku postavio na krilnu (desno) poziciju u momčadi, gdje je bio manje učinkovit".

Otkako je stigao u Real Madrid iz milanskog Intera Kovačić je zaigrao u sve četiri službene utakmice. Mateo je došao kao zamjena za Luku Modrića i upravo je njega zamijenio u dvije od četiri utakmice. U preostale dvije, protiv Sporting Gijona i sinoćnjoj protiv Šahtara, Kovačić je ušao umjesto Isca odnosno Balea, te je zaigrao u tandemu s Modrićem. 

U oba je slučaja bio rezerviran, s time da je na desnom krilu, kada je zamijenio Balea, izgledao prilično 'izgubljeno'. Kovačić je i sam priznao da je njegova najomiljenija pozicija defanzivnog veznog, ali i da će igrati na koje god mjesto ga trener Benitez postavi. 

''Kovačića sam uveo jer su bočni igrači išli visoko prema naprijed, a on igra u sredini, što nam je donijelo upravljanje igrom i širinu. Ako Bale zbog ozljede ne bude mogao konkurirati za iduće utakmice svim će se igračima otvoriti mjesto u početnoj postavi. Večeras je igrao Kovačić zbog karakteristika protivnika, no u budućnosti bi mogao igrati Jesé, Čerišev ili Lucas Vázquez", izjavio je Benítez na konferenciji za novinare.

Mediji hvale Modrića

Modrić se pak nakon kritika zbog nastupa u reprezentaciji vratio na najvišu razinu kada je Real u pitanju. Kroz njega je išao svaki napad Madrižana, a bio je i jedan od glavnih 'razarača' suparničkih napada.

"Veličastveno je proigravao svoje suigrače. Trčao je, igrao, distribuirao loptu... Bio je to opet onaj stari Luka Modrić, prije nego li je zaradio dvije teške ozljede u prošloj sezoni", stoji u tekstu AS-a.

Pogledajte kako su izgledali nastupi Luke Modrića i Matea Kovačića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider