Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će jako prometno

Što spremaju Mourinho i Tottenham: Predsjednik odriješio kesu, mogao bi pasti svjetski rekord

Uzbudljivi prijelazni rok sprema se u sjevernom Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najsigurnijih oklada uoči zimskog prijelaznog roka jest ta da će u Tottenhamu biti vrlo prometno.

Vrijedi to za oba smjera, a naročito kad su u pitanju dolasci jer Jose Mourinho planira pojačati momčad koju je nedavno preuzeo, s ciljem da budu što konkurentniji u nastavku sezone Premierlige.

Naravno, Spursi se ne odriču ambicija ni u Ligi prvaka, gdje se može reći da su imali sreće sa ždrijebom osmine finala, s obzirom na to da su kao drugoplasirani od svih pobjednika skupina koje su mogli izvući (PSG, Bayern, Juventus, Barcelona...) izvukli RB Leipzig.

Što s tri važne karike?

Mourinho mora riješiti problem s tri jako važne karike kojima u ljeto istječu ugovori. Christian Eriksen, Jan Vertonghen i Toby Alderweireld uskoro ulaze u posljednjih šest mjeseci ugovorne obveze i već s prvim danom nove godine mogu potpisati za novi klub (u koji će onda prijeći na ljeto bez ikakve odštete).

U Tottenhamu čekaju što će odlučiti danski playmaker i belgijski tandem iz obrane, ali ne sjede prekrštenih ruku, već skeniraju tržište i pripremaju teren za pojačanja kojih će sigurno biti.

Proteklih godina Spursi su bili prisiljeni škrtariti na osvježavanju momčadi zbog toga što su gradili novi stadion, čiji su konačni troškovi izgradnje probili sva moguća predviđanja. Međutim, sada kad je sve riješeno predsjednik Daniel Levy potvrdio je da je klub pripremio određeni iznos za kupnju pojačanja.

Prva želja je Koulibaly

Nije poznato o kojoj se cifri radi, ali zna se koja je prva želja Josea Mourinha. To je Kalidou Koulibaly, izvrsni stoper Napolija koji se isprofilirao u jednog od središnjih braniča na svijetu.

Koulibaly se približio izlaznim vratima Napolija nakon što je bio jedan od igrača koji su, skupa sa sad već bivšim trenerom Carlom Ancelottijem, odbili poslušnost predsjedniku Aureliju De Laurentiisu, slijedom čega ih je on kaznio i najavio kako će se njih desetak u siječnju naći na transfer-listi.

Mourinho je Koulibalyja htio dovesti još dok je bio u Manchester Unitedu, ali sve ponude koje je slao podno Vezuva nailazile su na zid. De Laurentiis je odbio čak 120 milijuna eura za Koulibalyja, ali sad su se okolnosti promijenile. Senegalca bi Napoli htio prodati, Mourinho to zna i ponudio je, pišu Englezi, 90 milijuna funti, što je otprilike 106 milijuna eura.

Ako Napoli na to pristane, bit će srušen svjetski rekord kad su u pitanju odštete za nekog braniča. Zasada je vlasnik te laskave titule Harry Maguire, za kojeg je Manchester United platio Leicesteru 87 milijuna eura.

Dva klinca iz engleskih klubova kao dugoročna rješenja u obrani

Nije Koulibaly jedini igrač kojeg Mourinho želi dovesti u obranu. Na meti su još dva klinca koji su široj javnosti anonimni.

Prvi od njih je Nathan Ferguson, mladić rođen u listopadu 2000. koji igra na poziciji stopera i ove je sezone odličan u dresu West Bromwich Albiona, koji vodi naš Slaven Bilić.

Nešto stariji, ali isto godište kao i Ferguson, jest Max Aarons iz Norwicha, koji pokriva bekovske pozicije. Primarno igra na desnoj strani, a može pokriti i lijevu.

Što se izlaznih transfera tiče, prvi koji bi mogao napustiti Tottenham je Eriksen, za kojeg je predsjednik Levy izjavio kako nema ništa niti protiv prodaje u neki od klubova iz Premierlige. Zainteresiranih za Danca pred kojima su najbolje godine karijere sigurno neće nedostajati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider