Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Machadu odbrojani dani?

Što dočekaše navijači Dinama: Ponašanje 'seljačko', igra 'prosjačka'

Ako Machado još jednom zaigra u „modrom“ dresu, bit će to teška uvreda za sve navijače Dinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paulo Machado konačno se istaknuo u dresu Dinama. Kad već nema znanja da to učini igrom, na naslovnice je stigao neviđeno nekulturnim gestama. U maniri prave „seljačine“ Dinamov igrač pokazivao je srednji prst s obje ruke Dinamovim navijačima na Maksimiru. I to u više navrata. Možete li to zamisliti? Eto što su dočekali navijači „modrih“. I to oni s uvijek „korektne zapadne tribine“. Ne sjećamo se jesmo li takvo što ikada vidjeli u našem dugogodišnjem praćenju Dinama? Takve prostakluke nisu radili ni suparnički a kamoli Dinamovi igrači.

FOTO Dinamo razočarao protiv Moldea, Machado pokazao srednji prst navijačima!

Kad se samo sjetimo da je Dinamo nekoć bio poznat kao pravi gospodski klub. A što je danas? Ako Machado još jednom zaigra u „modrom“ dresu, Dinamo će biti puno bliži „seljačkoj radnoj zadruzi“. Bit će to teška uvreda za sve navijače Dinama.

Machadov „briljantni potez“ zasjenio je čitavu utakmicu. Portugalac će se sigurno braniti da je bio isprovociran fićukanjem navijača na račun svoje igre, ali ničim ne može opravdati sramotno ponašanje. Kad malo bolje razmislimo, uopće nije nešto posebno isfućkan koliko je zaslužio zbog loše igre. Ne samo u ovoj utakmici. Što je mogao očekivati kada pruža ispodprosječne partije, a za to zarađuje masne novce? Machado nije još samo jedna igračka pogreška u nizu Dinamova menadžmenta, već i karakterna.

Ako je Machadovo ponašanje bilo 'seljačko', igra momčadi bila je 'prosjačka'. Publika na Maksimiru nije fućkala samo Portugalcu, u nekoliko navrata koncertom zvižduka počastila je čitavu momčad. „Modri“ nisu ništa drugo ni zaslužili. Opet su odigrali slabo. Djelovali su nepovezano kao da se prvi put vide na terenu. Dinamo se za ovu utakmicu sprema praktički već godinu dana. Momčad je gotovo nepromijenjena u posljednjih godinu i pol dana, no kako trenutačno igraju, to se po ničemu ne može zaključiti.

„Skupocjene modre zvijezde“ na papiru su triput vrjednije od Norvežana, ali na travnjaku se nije vidjela razlika. Utakmica je bila potpuno otvorena i izjednačena. Možda su čak gosti imali bolje šanse.

Što možemo očekivati u uzvratu? Samo nebo zna. Što se može popraviti do uzvrata koji se igra sljedeći tjedan? Ne previše toga. Dinamovi nogometaši guraju priču kako bolje igraju u gostima. Vidjet ćemo, na riječ im ne vjerujemo. Možda im bude olakotna okolnost što više ne važe za favorita. S ovakvim rezultatom i ovakvom igrom ne mogu biti favoriti. Kako sumnjamo da Norvežani mogu igrati puno bolje, jer i oni imaju problem s manjkom kvalitete, čini se da ćemo gledati neizvjesnu utakmicu do posljednjeg sučevog zvižduka i da će na kraju presuditi - Fortuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider