Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi traže izlaz iz krize

Stadion koji Realu tjera strah u kosti: Zidane ima dvije opcije, Modrić siguran

Borussia Dortmund dočekuje Real Madrid u 2. kolu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi večeri igra se na Westfalenu, tvrđavi Borussije Dortmund koja dočekuje Real Madrid u 2. kolu Lige prvaka. Real uglavnom loše prolazi na gostovanjima u Njemačkoj, a posebice u Dortmundu, gdje je skor Kraljeva prilično porazan; šest gostovanja, nijedna pobjeda, tri poraza i tri remija.

Real u PSG-u našao veliko zimsko pojačanje, zvijezda Borussije provocira Ronalda

Nezgodno gostovanje za Real dolazi u najgore moguće vrijeme. Madriđani nisu u formi, loše su krenuli u prvenstvo, nakon šest kola veća zaostaju za Barcelonom sedam bodova i tek su sedmi na ljestvici. S druge strane, Borussia briljira u Bundesligi. „Crno-žuti“ su prvi na ljestvici, bilježe tri uzastopne pobjede sa sjajnom gol-razlikom 14:1. Koliko je Borussia jaka na svojem travnjaku govori i podatak da na njemu nije izgubila 41. utakmicu zaredom u prvenstvu.

Međutim, Real je pobijedio APOEL u prvom kolu Lige prvaka, a Borussia je izgubila od Tottenhama u Londonu, što znači da su obje momčadi pod pritiskom. Novi poraz gurnuo bi Borussiju u jako tešku situaciju, plasman u drugi krug natjecanja bio bi pod velikim upitnikom. Ni Realu nije lako jer u slučaju poraza uslijedila bi nova kanonada kritika španjolskih medija i nezadovoljnih navijača.

Čini se da bi Realu u ovoj situaciji remi bio sasvim dobar ulov. U Borussiji bi s bodom vjerojatno bili manje zadovoljni, ali ne bi bili ni sasvim nezadovoljni. Zinedineu Zidaneu zbog ozljeda nedostaju Benzema, Marcelo, Kovačić i Vallejo, dok su Kroos i Hernandez upitni, a Peteru Boszu Guerreiro, Schmelzer, Rode, Durm i Reus.

Nakon što ga je Zidane odmorio na posljednjoj ligaškoj utakmici, u postavu Reala vraća se hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Cristiano Ronaldo će igrati 150. jubilarnu utakmicu u europskim kupovima.

Postoje nedoumice oko prvih postava. Kod Borussije je najneizvjesnije hoće li krenuti Philip ili Pulisic, a kod Reala hoće li u postavi biti Kroos. Ako Kroos krene, Asensio bi mogao na klupu, dok će Isco biti iza leđa isturenih Ronalda i Balea. Takva je barem pretpostavka Marce. Ako Kroos ne krene, Isco će u vezu, a Asensio na lijevo krilo, a Ronaldo u sredinu, na mjestu centralnog napadača. Vidjet ćemo za koju će se soluciju odlučiti Zidane.

Moguće postave:

Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Sokratis, Bartra, Toljan; Şahin, Dahoud, Götze; Jarmolenko, Aubameyang, Philipp (Pulisic).

Real Madrid 1: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Nacho; Modrić, Casemiro, Isco; Bale, Ronaldo, Asensio.

Real Madrid 2: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Nacho; Kroos, Casemiro, Modrić – Isco – Ronaldo, Bale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider