Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravedno?

Druga federacija, drugačija kazna: Brazilcu godina za doping!

Brazilski reprezentativac Fred suspendiran je na godinu dana zbog korištenja nedozvoljenih sredstava...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni igrač brazilske nogometne reprezentacije i Šahtara Frederico Rodrigues Santos, poznatiji kao Fred (22) suspendiran je na godinu dana nakon što je za vrijeme južnoameričkog prvenstva (Copa America) u Čileu ove godine pao na dopinškoj kontroli.

Fred je bio pozitivan na diuretik hidroklorotiazid.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL)  je za početak kazne odredila datum 26. lipnja zabranivši mu igranje na natjecanjima pod njezinom ingerencijom. Međutim, Fred je redovito nastupao za Šahtar odigravši ove sezone svih šest utakmica u skupini Lige prvaka.

Ukoliko FIFA proširi kaznu na cijelu svijet, Fred će pauzirati svega četiri mjeseca jer u ukrajinskom prvenstvu sada slijedi zimska pauza, a drugi dio prvenstva kreće početkom ožujka iduće godine.

Fred je za brazilsku reprezentaciju odigrao šest utakmica, dok je za Šahtar, u čijim redovima igraju Darijo Srna i Eduardo da Silva, sakupio 66 nastupa postigavši pet golova.

Podsjetimo, nogometaš zagrebačkog Dinama Arijan Ademi suspendiran je na čak četiri godine nakon što je bio pozitivan na dopinškom testu nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala. UEFA je taj prijestup, za koji se još ne zna kad se dogodio, kaznila s čak četiri godine suspenzije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider