Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan ohladio glavu

Srna ipak dao intervju: Priče o bojkotu Kovača su novinarsko lešinarenje!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtara Darijo Srna istaknuo je kako su odnosi između reprezentativaca i bivšeg izbornika Nike Kovača bili odlični, kao i odnosi među igračima, a novinske napise o bojkotu igrača nazvao je izmišljotinoma i lešinarenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mi igrači i Niko Kovač smo doista htjeli pobijediti u svim utakmicama, među nama su uvijek bili odlični odnosi i atmosfera. Komunikacija je bila dobra. Medijski napisi o razilaženju igrača s Kovačem, bojkotu ili narušenim odnosima su glupost i novinarsko lešinarenje", rekao je Darijo Srna za Hinu kojoj je dan poslije utakmice ipak odlučio dati intervju

"Čast mi je igrati za domovinu i biti njen kapetan te mi je, kao i svim igračima i bivšem izborniku Kovaču, strašno žao zbog posljednjih rezultata i razočaranja", kazao je u srijedu Srna u hotelu Gran Melía Fenix u centru Madrida gdje su odsjeli igrači Šahtara, koji su dan ranije u Ligi prvaka izgubili od Real Madrida 0:4.

Već 10. listopada Hrvatsku očekuje domaća utakmica protiv Bugarske, a onda i gostovanje na Malti 13. listopada, posljednja kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo.

'Moramo na Euro, a favorita za novog izbornika - nemam'

"Mi jednostavno moramo otići na Europsko prvenstvo, dat ćemo sve od sebe u iduće dvije utakmice u kojima očekujem pobjede", istaknuo je kapetan Vatrenih.

On sa sigurnošću ne može reći tko će ih voditi protiv Bugarske i Malte: "Nemam favorita za novog izbornika. Nitko me nije niti pitao za mišljenje o nekome od kandidata. Ne znam sa sigurnošću tko će to biti, no ja ostajem na raspolaganju Hrvatskoj dok god budem potreban. Svi izbornici su imali moju podršku, moje je da igram i dam sve od sebe na terenu."

O neuspjehu u Azerbajdžanu i Norveškoj misli isto što i nakon tih utakmica: "Nažalost dogodio se niz nesretnih okolnosti, sve nam se loše poklopilo. Azerbajdžan je bio ključan, tamo nismo uspjeli zabiti i odigrati kako smo htjeli. S tim teretom smo otišli u Norvešku, pod imperativom pobjede. Danas, međutim, više nije nigdje jednostavno pobijediti, a ondje sam nažalost i ja pridonio porazu. Izostao je rezultat i to je platio Niko Kovač. Otišao je jer nismo ostvarili zacrtani cilj", dodao je Srna.

Napominje da sve što se događalo oko reprezentacije proteklih mjeseci loše utječe na igrače, te je rezultiralo padom s prvog na treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini: "Kazna oduzimanjem jednog boda, igranje protiv Italije pred praznim stadionom, svastika na Poljudu, zabrane navijačima, sve je to utjecalo na momčad."

'Bebek svirao penal nakon što je Ronaldo počeo mahati rukama'

Na jutarnjoj kavi, prije povratka u Ukrajinu, Srna je bio kudikamo smireniji i bolje raspoložen nego večer prije u kojoj je proživio nepravdu. Sudac Ivan Bebek, uz pet hrvatskih pomoćnika, učinio veliki propust u 54. minuti kada je Ronaldo pucao s desetak metara, a loptu leđima blokirao Srna, na što u prvi tren Bebek nije reagirao. Međutim, nakon signaliziranja pomoćnog suca promijenio je odluku i pokazao na bijelu točku.

"Penal je dosudio nakon što je Ronaldo počeo mahati rukama, no to je sada prošlost. Iako rezultat 0:4 izgleda ružno, on je posljedica pogreške našeg vratara kod prvog gola, isključenja, zatim nepostojećeg jedanaesterca, a onda i dodatnog penala za Real. No, ostavili smo dobar dojam. To su mi uostalom rekli i Luka Modrić i trener Reala Rafael Benitez s kojima sam kasnije razgovarao i koji su pohvalili našu izvedbu", kaže Srna, koji je odigrao dobru utakmicu.

Sa nekoliko centaršuteva uposlio je suigrače koji nisu najbolje reagirali, posebno Oleksandr Gladkij koji je u 57. minuti glavom pucao pored gola: "Zadovoljan sam svojom i igrom Šahtara. Mi ćemo u nastavku natjecanja dati sve od sebe da prođemo skupinu, iako će biti teško", dodao je Srna. U drugoj utakmici skupine A francuski prvak PSG je sa 2:0 pobijedio švedski Malmo.

'Svima nam je stalo do Hrvatske'

Srna i Modrić su se posebno srdačno pozdravili na centru igrališta uoči početka utakmice Reala i Šahtara, a nakon nje su razmijenili i dresove. S Mateom Kovačićem koji ih je čekao uz aut liniju posljednji su napustili travnjak Santiago Bernabéua. Njih trojica i bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva zajedno su izašli iz svlačionica, te se u razgovoru napustili stadion.

"Uvijek nam je drago kada se sretnemo i svima nam je stalo do Hrvatske", zaključio je Srna, pa se je u društvu Eduarda da Silve zaputio prema klupskom autobusu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider