Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Srbi žele regionalnu ligu, Markovića ne zanima

Još dok je Dinamo bio na pripremama u Turskoj, Zdravko Mamić je srpskim novinarima iznio pozitivan stav prema eventualnoj budućoj regionalnoj ligi. Iako smo slutili da se nešto kuha, tada nitko od nacionalnih Saveza nije htio potvrditi razgovore na tu temu. Danas je druga priča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je posjet Beogradu i sufinanciranje tamošnje Kuće nogometa bio povod, jedna od glavnih tema razgovora Platinija i srpske nogometne vrhuške bilo je i mogućnost osnivanja regionalne lige...

'Takvo nešto traži političku i sportsku volju, ako bi se projekt pokazao isplativim UEFA bi sigurno našla prikladno rješenje. Klubovi iz ovog dijela Europe podigli bi razinu kvalitete i bolje konkurirali onima u Zapadnoj Europi', rekao je Platini u Beogradu.

Iz srpskog nogometnog saveza poručuju kako u budućnosti očekuju regionalnu ligu, bez obzira tko želio u njoj sudjelovati...

'Na tom svakako neće stati, bez obzira na neke poruke da je to glupost, da to ne može itd., za koga je to glupost neka ne učestvuju u tome, možda će biti onih za koga to nije', kaže Tomislav Karadžić, predsjednik srpskog saveza.

Karađić šalje poruku Markoviću

Šalje li Karadžić poruku možda hrvatskom Savezu kojeg ta ideja službeno ne zanima? Pokus sa Skandinavskom ligom pokazao je nepotrebnost osnivanja regionalne lige mišljenja je Vlatko Marković.

'Kad su došli na konac niti su novce zaradili, a iz te lige se ne može ni u koju Uefinu ligu ići. Nitko ne može zabraniti neku balkansku ligu, ali ta balkanska liga Hrvatsku ne zanima', odlučan je Vlatko Marković.

Slovenci imaju svoj stav

Susjedi Slovenci ističu i drugi problem, čak i u slučaju da bi se iz regionalne lige ostvarivalo mjesto u eurokupovima zbog loše kvalitete slovenski klubovi ne bi mogli parirati hrvatskim i srpskim.

'Za dio tko napreduje, kako napreduje, trebalo bi napraviti kriterije po državama, a mislim da će još puno Save proteći nego se to ostvariti', misli Ivan Simič, predsjednik NZS-a.

Tu je i vječito pitanje sigurnosti. Neredi navijača i troškovi organizacije samo su jedan od brojnih problema. No, iako je danas stav Hrvata i Slovenaca jasan i realan, u budućnosti su moguće promjene. Jer, hrvatski nogomet živi na reprezentativnim uspjesima, a svima je dobro poznato koliko daleko doguraju naši klubovi u najjačim europskim ligama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider