Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Van Gaal se izgubio

Sprdnja na račun ManUtd-a: Globetrottersi s obranom iz pete lige

Nakon pet kola Premier lige, Manchester United je na 12. mjestu s pet bodova i samo jednom pobjedom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je 20 godina dominirao u engleskom prvenstvu, Manchester United je danas klub u tranziciji koji ne uspijeva dokučiti kako se vratiti na staze slave, pa tako britanski mediji navode da u napadu izgledaju kao Harlem Globetrottersi, a u obrani kao petoligaš Halifax Town.

VIDEO Obezglavljeni ManUtd: Mogu biti prvaci samo u ligi gdje se igra od centra

Nakon pet kola United je na 12. mjestu Premier lige s pet bodova i samo jednom pobjedom. To je gore negoli prošle sezone kada ih je vodio David Moyes, i kada su nakon pet kola bili osmi sa sedam bodova.

Novi trener Louis van Gaal je u dosadašnjih pet prvenstvenih susreta koristio čak 27 igrača, što je više od bilo kojeg kluba u Premier ligi.

Bivši stoper Liverpoola Jamie Carragher optužio je Van Gaala da je potpuno zanemario obrambeni dio momčadi, te da nije doveo pojačanja koja bi mogla kvalitetno zamijeniti dvojicu dugogodišnjih stopera, Ria Ferdinanda i Nemanju Vidića, koji su na kraju sezone otišli iz kluba kao slobodni igrači.

"Ostali su bez Ferdinanda i Vidića, a nisu doveli niti jednu zamjenu za njih. U ljetnom prijelaznom roku potrošili su čak 190 milijuna eura, a zaboravili su na obranu. To je loše vođenje kluba", istaknuo je Carragher.

United je ovog ljeta doveo dvije velike zvijezde, napadače Angela di Mariju (iz Real Madrida za 76 milijuna eura) i Radamela Falcaa (Monaco), veznjake Andera Herreru (Athletic Bilbao) i Daleyja Blinda (Ajax), te dva lijeva braniča, Lukea Shawa (Southampton) i Marcosa Roja (Sporting Lisabon), ali niti jednog stopera.

Trener Van Gaal vratio je u klub 20-godišnjeg stopera Tylera Blacketta, koji je prošle sezone bio na posudbi u drugoligašima Blackpoolu i Birmingham Cityju, odigravši ukupno 13 susreta. A upravo je Blackett odigrao sve utakmice ove sezone.

Van Gaal je prva tri kola imao tri igrača u obrani, kao što je igrala Nizozemska pod njegovim vodstvom na SP u Brazilu. Onda je odlučio vratiti se uobičajenom sustavu sa četiri igrača u zadnjem redu. Protiv Queens Park Rangersa to se isplatilo, slavili su sa 4-0, ali u nedjelju su opet doživjeli šok. Protiv Leicestera su vodili 3-1, da bi u posljednjih pola sata primili četiri gola i na kraju izgubili 3-5. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider