Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Van Gaal gori od Moyesa

VIDEO Obezglavljeni ManUtd: Mogu biti prvaci samo u ligi gdje se igra od centra

Manchester United je na gostovanju kod Leicestera nakon 16 minuta igre vodio 2-0, imao i 3-1, no sve je prosuo u posljednjih 30 minuta primivši čak četiri gola…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crni oblaci nadvili su se nad crvenim dijelom Manchestera. Van Gaal kao da se trudi biti lošiji od Davida Moyesa. United je po prvi put u povijesti Premierlige prosuo dva gola prednosti. Točnije, nakon 853 utakmice u najelitnijem engleskom nogometnom razredu. I prvi put ManUtd je primio četiri ili više golova od momčadi koja je došla iz druge lige.

No, to nije sve. Van Gaal je tek četvrti put u bogatoj trenerskoj karijeri primio pet ili više golova u jednoj utakmici. Leicesteru je to pošlo za rukom sa samo pet udaraca u okvir gola. Nevjerojatno.

K tome, domaći igrači su u nekoliko navrata ismijali obranu Uniteda, a posebno je zanimljiv trenutak kada su Daley Blind, Chris Smalling i Ander Herrera u samo deset sekundi primili zaredom loptu kroz noge.

Manchester United je u prijelaznom roku potrošio rekordnih 200 milijuna eura na pojačanja. Novac kojim bi Ferguson vjerojatno žmirečki pokorio sve pred sobom. Međutim, uprava Crvenih vragova i Van Gaal kao da su previše igrali Fantasy. Obrana je kriminalna, a balans momčadi takav da Manchester može biti prvak samo u ligi gdje se igra od centra.

Nažalost po navijače Uniteda, čini se da je Fergusonova era bila galaksija za sebe. Zvjezdani period kakav možda više nikad neće doživjeti, jer debakl protiv Leicestera nije izolirani slučaj nakon kojeg će momci s Old Trafforda početi utjerivati strah u kosti.  
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider