Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Zvezdina legenda žestoko o Dinamu: "Oni su sinonim za uspjeh? Pa imali su 11 poraza zaredom!"

Crvena zvezda i Dinamo jedina su dva kluba s prostora bivše države koji se natječu u Ligi prvaka ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz zagrebački Dinamo, jedini klub s područja bivše države koji se natječe u ovosezonskoj Ligi prvaka je Crvena zvezda.

Aktualni prvaci Srbije smješteni su u skupinu B gdje se trenutno nalaze na trećem mjestu s tri boda, osvojena u drugom kolu pobjedom na Marakani protiv Olympiakosa. Kako stvari stoje, Beograđani će se s Grcima boriti za treće mjesto i nastavak europske sezone u nokaut fazi Europske lige, a upravo bi njihov međusobni okršaj u Pireju u posljednjem kolu mogao odlučivati o tome tko će biti treći, a tko će se oprostiti od kontinentalne scene za ovu sezonu.

Nalaze se u skupini koja je ipak lakša nego li ona lanjska kada su igrali protiv Liverpoola, PSG-a i Napolija.

"Nije isto"

Apostrofirao je to i Mitar Mrkela, danas sportski direktor, a nekoć igračka legenda Zvezde.

"Istu priču pričamo kao i prošle godine kad smo izgubili 6:1 u Parizu, 4:0 u Liverpoolu i 3:1 u Napulju. Pričala se ista priča, postoji li borbeni duh, je li sve u redu, a za nas je svaki bod velika stvar. I prošle i ove godine se dogodilo da smo izvučeni u skupinu s nekim klubovima koji su među 7-8 najjačih na svijetu", kazao je Mrkela i onda okrznuo Dinamo:

"Nije isto igrati protiv kluba koji je osvojio četvrto mjesto u Serie A i protiv finalista Lige prvaka i prvaka Njemačke. Nije ista stvar, stvarno nije isto", nabrajao je Mrkela, aludirajući na Atalantu koja se nalazi u skupini s Dinamom i koja je doživjela pravi potop na Maksimiru.

"Dinamo iz Zagreba proglašavaju sinonimom za uspjeh u Ligi prvaka, a imali su 11 uzastopnih poraza u tom natjecanju i osvojili su ukupno osam bodova za nekoliko godina sudjelovanja u tom natjecanju", zaključio je Mrkela.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider