Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi u Odesi

Povijesni uspjeh Splita: Vuković vodi 'crvene' prema Europskoj ligi!

Split je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige odigrao 0:0 u Odesi s Čornomorecom i plasirao se u doigravanje ukupnom pobjedom od 2:0…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Splita odigrali su 0-0 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige u Odesi protiv ukrajinskog Čornomoreca, te prošli dalje zahvaljujući pobjedi 2-0 iz Splita prije tjedan dana.

Splićani su u Odesi odigrali vrlo zrelu utakmicu, a obrana na čelu s odličnim vratarem Andrijom Vukovićem na cijeloj utakmici gotovo da nije napravila nijednu pogrešku. "Crveni" su tako nakon armenske Mike i izraelskog Hapoela Beer Sheve, izbacili i Čornomorec, klub koji je prošle sezone dvapu pobijedio zagrebački Dinamo u skupini Europske lige.

Ukrajinci su od prve minute napali, a već nakon tri minute igre Vuković je obranio veliku priliku Sivakova, da bi u 11. minuti udarac Teikeua zaustavila greda. Sjajni Vuković je do kraja prvog dijela zaustavio još nekoliko pokušaja ukrajinskih igrača, a u drugom dijelu je obrana Splita bila još bolja, pa igrači Čornomoreca gotovo da nisu napravili izrazitiju prigodu.

Splićane još jedan korak dijeli od najvećeg uspjeha u povijesti - plasmana u skupinu Europske lige, a protivnika u završnom pretkolu saznat će nakon ždrijeba u petak.

Pred 13.000 gledatelja na stadionu Čornomoreca sudio je Manzano iz Španjolske.

ČORNOMOREC ODESA - RNK SPLIT 0-0

ČORNOMOREC: Bezotosni, Šinder, Sivakov, Slinkin, Teikeu, Kovalčuk (Greičinkin, 89), Gai, Aržanov, Zubeiko (Kabajev, 89), Didenko (Nazarenko, 81), Fomin

RNK SPLIT: Vuković, Radotić (Ibriks, 82), Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Dujmović, Belle, Rog, Roce (Erceg, 71), Bilić (Bagarić, 82).

(Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider