Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokiran i Chelsea

Spektakularni preokret na Etihadu: City doživio neugodan poraz, Liverpool slavi!

Redsi čekaju Boxing Day kao vodeći u Premierligi, sa četiri boda prednosti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 18. kolu Premierlige veliko iznenađenje priredili su nogometaši Crystal Palacea koji su u gostima svladali Manchester City s 3:2.

Ovaj rezultat posebno je čudnovat s obzirom da je City na svom Etihadu u 27. minuti poveo pogotkom Ilkayja Gundogana, potpuno dominirao i kontrolirao tijek dvoboja.

Za momčad Pepa Guardiole kola su krenula nizbrdo nekoliko minuta kasnije. U 33. je Jeffery Schlupp izjednačio, a u 35. Andros Townsend čudesnom "bombom" iz velike daljine donio vodstvo gostima. Briljantni Townsendov potez pogledajte OVDJE.

U nastavku je City krenuo po poravnanje, ali umjesto toga dogodio im se novi šok. U 51. minuti je Kyle Walker skrivio jedanaesterac, a Luka Milivojević je s bijele točke bio siguran za 1:3.

Do kraja je Kevin de Bruyne uspio ublažiti poraz Cityja pogotkom u 85. minuti.

Ovaj trijumf Crystal Palacea omogućio je Liverpoolu da zadrži četiri boda prednosti pred Cityjem, do kojih je došao slavljem u Wolverhamptonu u petak. Redsi sada Boxing Day (u srijedu su domaćini Newcastleu) čekaju u euforičnom raspoloženju, s pojačanom dozom optimizma da je ova sezona napokon ona u kojoj će po prvi put od 1990. postati prvaci Engleske.

I Chelsea izgubio kod kuće

Domaći poraz u ovom kolu doživio je i Chelsea koji je na svom Stamford Bridgeu izgubio od Leicestera s 1:0. Sva tri boda Lisicama je donio Jamie Vardy u 51. minuti.

Mateo Kovačić je igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Ruben Loftus-Cheek.

Modrić uništio snove Mamićevom Al Ainu: Real Madrid prvak svijeta! Modrić zabio Al Ainu (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Real Madrid (Foto: AFP) +1 Modrić zabio Al Ainu (Foto: AFP)

18. kolo Premierlige:

Wolverhampton - Liverpool 0:2
Arsenal - Burnley 3:1
Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2:0
Chelsea - Leicester 0:1
Huddersfield - Southampton 1:3
Manchester City - Crystal Palace 2:3
Newcastle - Fulham 0:0
West Ham - Watford 0:2

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider