Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolje što su mogli dovesti

Spektakularan transfer Nacionala: Tražilo ga pola Europe, ali je izabrao Zagreb

Napadač talijanske reprezentacije i dojučerašnji igrač treće momčadi Europe azerbajdžanskog Araza, Renato Clayton Baptistella (30) nova je i posljednja Nacionalova akvizicija u ovoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je i službeno stigla sva potrebna dokumentacija oko prelaska spomenutog igrača u Nacional Zagreb. Baptistela će se svom novom klubu priključiti kroz 15 dana jer se trenutno nalazi sa obitelji u Brazilu zbog rođenja djeteta.

Zanimanje za usluge ovog napadača pokazivale su brojne europske momčadi, ali je izdašna ponuda Nacionala Zagreb i sve druge preporuke da zaigra za Nacional Zagreb bile presudne. Nacional Zagreb je ove sezone izuzetno snažna momčad. Na postojeći kadar koji već godinama drži primat u hrvatskom futsalu, ove sezone u Nacional Zagreb su pristigli hrvatski reprezentativci Tihomir Novak i Kristijan Grbeša, srpski reprezentativci Mladen Kocić i Borko Surudžić te na kraju velika talijanska zvijezda Clayton Baptislella.

Baptistella je većinu svoje karijere proveo u talijanskom velikanu Montesilvanu sa kojim je osvojio i naslov prvaka Europe prije tri godine. Prošle godine prešao je u jednu od najboljih europskih momčadi azerbajdžanski Araz Naxcivan koji je nakon pola godine krenuo u rekonstrukciju momčadi i tu se otvorila opcija prelaska Baptistelle u Nacional Zagreb.

U nastavku donosimo reakcije iz Nacionala Zagreb.

"Baptistela je naš stari znanac iz UEFA Futsal Cupa, igrač protiv kojeg smo igrali upravo u sezoni kada je sa Montesilvanom osvojio naslov prvaka Europe. Po meni on je jedan od ponajboljih napadača Europe i igrač koji će nam u napadačkom dijelu uz Surudžića i Kubovića donijeti dimenziju više. Ove godine smo pogodili sa svim igračima koje smo doveli", rekao je direktor kluba Krešimir Martonović.

"Ove sezone smo napravli smo sjajan posao. Doveli smo pet vrhunskih igrača koji su na našu trenutnu bazu stvorili vrhunsku momčad. U poosljednim danima prijelaznok roka tražili smo napadača, pregovori sa pojedincima su išli dobro al se uvijek pojavi ona famozna barijera oko papira u zimskom prijelaznom roku. Na kraju samo danas doveli najboljeg od najboljeg kojeg smo mogli trenutno dobiti. To bi trebalo biti dovoljno za dvostruku krunu", izjavio je sportski direktor Jozo Ivanković.

U Nacionalu Zagreb su pratili događanja tijekom ovog prijelaznog roka u prvoj ligi a pogotovo kod najbližih konkurenata, osluškivali njihove transfere i nastojali uvijek biti dva koraka ispred svih. Plejadi zvijezda koje smo doveli ove sezone, na kraju smo priključili najsjaniju. Primjedbi na ovaj transfer nije imamo ni prvi strateg Nacionala Zagreb, Robert Grdović koji nije krio oduševljenje.

"Kad se ukazala ova opcija oko dolaska Baptistelle nije bilo nikakvih drugih dvojbi. To je onaj posljednji šlager koji nam je trebao za završni čin u borbi za oba trofeja. Nacional Zagreb je ove sezone izuzetno snažna momčad, odlično izbalansirana na svim pozicijama i spremna veliku borbu za oba trofeja", rekao je Grdović.

Naša liga postaje privlačna i atraktivna ponajboljim europskim igračima, tribine su nikad punije a interes za futsalom je sve veći. Pred nama je spektakularnofutsal proljeće i nikad bolje futsal utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider