Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćini prvi poveli

Spektakl na otvaranju Serie A: Napoliju pobjeda u golijadi kod Fiorentine

Pravu golijadu priredili su Fiorentina i Napoli gledateljima na stadionu Artemio Franchi u Firenzi.

Lorenzo Insigne i Dries Mertens (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjedama Napolija kod Fiorentine 4:3 i Juventusa na kod Parme 1:0 započela je nova sezona talijanske Serie A.

Pravu golijadu priredili su Fiorentina i Napoli gledateljima na stadionu Artemio Franchi u Firenzi, a nakon sedam pogodaka zadovoljniji su bili gosti koji su slavili sa 4:3, iako je domaća momčad povela u 9. minuti golom Pulgara iz kaznenog udarca.

U razmaku od pet minuta pred kraj prvog poluvremena, Napoli je preokrenuo rezultat. Preciznim udarcem s 20-ak metara Belgijac Dries Mertens izjednačio je na 1:1 u 38. minuti. Nekoliko minuta poslije isti je igrač iznudio kazneni udarac, a sudac Daniele Massa nasjeo je na njegovu varku. Iako je imao mogućnost, sudac nije provjerio svoju odluku, a Lorenzo Insigne je u 43. minuti pogodio s bijele točke za vodstvo Napolija 2:1.

Nastavak je bio još bogatiji pogocima. U 52. minuti Nikola Milenković je glavom postigao izjednačujući pogodak za Fiorentinu. No, samo četiri minute poslije Španjolac Jose Callejon donio je novu prednost Napolitancima. Za novu radost Viola pobrinuo se Kevin-Prince Boateng. U igru je ušao u 61. minuti, a u 65. minuti je preciznim udarcem sa 18 metara svladao vratara gostiju Mereta.

Fiorentina je samo dvije minute imala bod u rukama, jer je u 67. minuti Napoli odličnom akcijom asistenta Callejona i strijelca Insignea došao do četvrtog pogotka.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je u povratničkom nastupu za Fiorentinu bio u početnoj postavi, a igrao je do 73. minute.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider