Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Djeluju moćno

Španjolska ide po iskupljenje: Ludilo na popisu - nema Fabregasa, Morate...

Izbornik Furije javnosti već se odlučio za konačni izbor 23 igrača koja vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Reprezentacija Španjolske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik reprezentacije Španjolske Julen Lopetegui objavio je popis od 23 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Premda još ima vremena, Lopetegui je već sad finalizirao popis za svjetsku smotru, a ono što u prvi mah upada u oči jesu nevjerojatna imena koja neće vidjeti Rusiju.

Najviše su "nastradali" Chelseajevi Španjolci - na popisu nema Cesca Fabregasa, Alvara Morate, Marcosa Alonsa i Pedra.

Fabregas je bio asistent Andresu Iniesti za pobjednički pogodak u finalu SP-a 2010. godine, ali za reprezentaciju ne igra skoro dvije godine. Iza Morate je sezona za zaborav, baš kao i iza Pedra, dok je Alonso u koncepciji izbornika Lopeteguija tek treći izbor na lijevom beku, iza Jordija Albe i Nacha Monreala.

Španjolska je na prošlo SP u Brazil 2014. godine stigla kao branitelj naslova svjetskog prvaka, ali je u prva dva kola doživjela dva šokantna poraza (1:5 protiv Nizozemske i 0:2 protiv Čilea) ostavši bez šansi za prolazak skupine.

U Rusiji su smješteni u skupinu B s Portugalom, Iranom i Marokom. Zajedno s europskim prvacima Portugalcima izraziti su favoriti za prolaz grupe.

Popis Španjolske za Svjetsko prvenstvo:

VRATARI: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli)), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao)

BRANIČI: Dani Carvajal (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Nacho Fernandez (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Nacho Monreal (Arsenal)

VEZNJACI: Sergio Busquets (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Barcelona), Saul Niguez (Atletico Madrid), Koke (Atletico Madrid)

KRILA/NAPADAČI: Marco Asensio (Real Madrid), Iago Aspas (Celta Vigo), Diego Costa (Atletico Madrid), Rodrigo Moreno (Valencia), Lucas Vazquez (Real Madrid)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider