Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo momci!

VIDEO Fantastičnom asistencijom i pogotkom do povijesnog uspjeha

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti ostvarila je povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu koje se ovih dana igra u Čileu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Darija Bašića slavili su s 2:1 protiv pobjednika skupine A i aktualnog prvaka svijeta, Nigerije, nakon što su na poluvremenu zaostajali 1:0. Hrvatska je pobjedom osvojila drugo mjesto u skupini i po prvi puta u povijesti u ovom godištu izborila ulazak u nokaut fazu natjecanja.

Nigerija je povela u 20. minuti nakon odličnog proigravanja Osimhena, koji je sam izborio ispred vratara, te ga elegantno zaobišao i zabio za vodstvo. Rezultat se nije mijenjao do 50. minute, a onda je u svega pet minuta kapetan Nikola Moro odlučio pobjednika.

Iako nije zabio, Moro je upisao vrhunsku asistenciju za Josipa Brekala. Nakon što se izborio za loptu uz gol-aut liniju Moro je kroz suparnički peterac i pored nekoliko nigerijskih nogometaša provukao loptu skroz na drugu stranu do nečuvanog Brekala.

Samo četiri minute kasnije Moro je iskoristio kiks Nigerijca koji je pao na otprilike 25 metara od svog gola, uposlio je Karla Majića koji odlično odmjerenim udarcem pogađa za vodstvo.

Mogla je Nigerija kasnije do izjednačenja, ali je obrana naše reprezentacije izdržala.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi u skupini C, a to će po svemu sudeći biti Meksiko. Naime, reprezentacija Njemačke treba samo bod protiv Meksikanaca da potvrdi prvo mjesto u skupini. Susret osmine finala na rasporedu je u četvrtak.

SP U17, grupa A, 3. kolo:

Hrvatska - Nigerija 2:1

Čile - SAD 4:1

Redoslijed: 1. Nigerija 6, 2. Hrvatska 5, 3. Čile 4, 4. SAD 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider