Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slijedi najteži ispit

SP U17: Hrvatskoj bod protiv SAD-a na hrvatski pogon

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti remizirala je u susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva protiv vršnjaka iz SAD-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u Čileu iščupala bod protiv SAD-a koji je nakon 40 minuta igre u prvom poluvremenu vodio 2:0. SAD je u vodstvo doveo nogometaš hrvatskih korijena Christian Pulisic u 20. minuti utakmice. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Pulisic je bio asistent, a Vazquez strijelac za vodstvo SAD-a 2:0.

Nedugo nakon toga izbornik Dario Bašić u igru je uveo Luku Ivanušeca što se u nastavku pokazalo kao pun pogodak. Najprije je u 65. asistirao Majiuću za smanjenje vodstva SAD-a na 2:1, a onda je sam donio poravnanje u 77. minuti.

Nakon remija protiv Čilea i SAD-a Hrvatska se nalazi na drugom mjestu s dva boda, a hoće li tamo i ostati saznat ćemo nakon što svoju utakmicu odrade Nigerija i domaćin Čile. Nigerija je, podsjetimo, u prvom kolu pobijedila SAD s 2:0.

U osminu finala plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider