Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kako bi mu dobro došli...

Bilićev šoping u Manchesteru: Želi igrače otpisane od Mourinha i Guardiole

Bivši hrvatski izbornik u potrazi je za pojačanjima za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić motri situaciju uoči službeno početka (1. srpnja) ljetnog prijelaznog roka za klubove iz Premierlige.

U proteklih nekoliko tjedana, od završetka prošle sezone, Bilićev angažman na tržištu uglavnom se spominjao u kontekstu dovođenja kvalitetnog napadača.

Zadnja dva imena koja su se pojavila u engleskim medijima u vezi dolaska u West Ham su Bertrand Traore, odlični napadač Chelseaja koji je protekle sezone briljirao u dresu Ajaxa, te Olivier Giroud koji je nezadovoljan minutažom u dresu Arsenala.

Vratar na posudbu

Danas je situacija drugačija i u prvom su planu je pojačavanje defenzive Čekićara.

West Ham želi dovesti Joea Harta kojeg je Pep Guardiola prekrižio. Bilić pritom ne želi kupiti engleskog reprezentativnog vratara za odštetu od 18 milijuna funti koliko će City tražiti nego bi ga doveli na posudbu. Guardiola ne bi imao ništa protiv toga jer ne računa na Harta (lani ga poslao na posudbu u Torino, a sad iskrcao 40 milijuna eura Benfici za Edersona), ali problem predstavlja činjenica da bi West Ham morao u cijelosti plaćati Hartovu astronomsku plaću od 120 tisuća funti tjedno.

Kupnja stopera

Što se tiče crvenog dijela Manchestera, tu je bivši hrvatski izbornik pronašao veliko pojačanje za obranu. Chris Smalling je igrač kojeg Bilić želi dovesti, a kojeg Jose Mourinho želi prodati.

Ove zime se Smalling dovodio u vezu s prelaskom u Inter, a sad ga za 10 milijuna eura želi dovesti West Ham. Mourinho traži 15 pa je za očekivati da bi se Crveni vragovi i Čekićari mogli brzo dogovoriti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider