Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna briga manje

City potvrdio drugo pojačanje: Guardiola kupio vratara za 40 milijuna eura!

Sa stadiona Etihad stigla je službena potvrda velikog transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi vratar Manchester Cityja je Ederson, 24-godišnji Brazilac za kojeg su Englezi platili Benfici odštetu od 40 milijuna eura.

Na svojoj službenoj stranici City je potvrdio transfer na kojem je inzistirao njihov menadžer Pep Guardiola zbog velikih problema s vratarima u svojoj prvoj sezoni u Manchesteru.

Nedugo poslije svog dolaska Guardiola je otpisao Joea Harta i poslao ga na posudbu u Torino, a oni na koje je računao - Claudio Bravo i Willy Caballero - nisu se proslavili.

Doveli ga, pustili besplatno pa kupili za sitniš

Stoga je Pep kao jedan od prioriteta ovog ljeta označio dovođenje vratara, a potraga je završena s kupnjom Edersona koji će postati četvrti Brazilac u svlačionici Građana (od ranije su tu Fernandinho, Fernando i Gabriel Jesus).

Punog imena Ederson Santana de Moraes, karijeru je počeo u Sao Paulu da bi ga kao 17-godišnjaka dovela Benfica. Branio je za U-17 i U-19 selekcije, ali u ljeto 2011. su ga pustili da ode u drugoligaša Ribeirao s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Branio je vrlo dobro i već iduće godine potpisuje ugovor za Rio Ave u kojem će provesti tri sezone i upisati 63 nastupa.

Privukao je interes većih portugalskih klubova, ali Benfica je bila najbrža i najkonkretnija te ga je kupila za odštetu od samo 500 tisuća eura.

Buffon ostaje rekorder

U posljednje dvije sezone isprofilirao se u odličnog vratara, u 58 utakmica čak 39 puta je sačuvao svoju mrežu privukavši interes Guardiole i Cityja.

Oni su platili Portugalcima 40 milijuna eura čime je Ederson postao drugi najskuplji vratar u povijesti, iza Gianluigija Buffona i njegova transfera iz Parme u Juventus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider