Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eibar ostaje

Šok za Pašalićev Elche: Zbog dugovanja izbačeni u drugu ligu

Iako su osvojili 13. mjesto u ovogodišnjem španjolskom prvoligaškom natjecanju, nogometaši Elchea neće se i sljedeće godine natjecati u elitnom razredu, jer su zbog poreznih dugova izbačeni iz La Lige, objavljeno je u petak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

 

Elche je kažnjen zbog vrlo ozbiljnih nezakonitih radnji te nepridržavanja španjolskog Zakona o sportu i nepoštivanja ligaškog pravilnika, a izrečena je i novčana kazna u iznosu nešto većem od 180.000 eura, objavljeno je na službenom internetskom portalu La Lige (www.lfp.es).

Prema sadašnjoj odluci čelnika lige, umjesto Elchea bi prvoligaški status trebao zadržati Eibar koji u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni nije rezultatima na travnjaku uspio ostati u elitnom razredu španjolskog nogometa.

Čelnici Elchea najavili su da će se žaliti na ovu odluku, tvrdeći da će sva svoja dugovanja prema državi podmiriti do kraja srpnja.

U dresu Elchea prošle je sezone nastupao povremeni hrvatski reprezentativac i bivši igrač Hajduka 20-godišnji veznjak Mario Pašalić koji je u Španjolsku stigao na posudbu iz Chelseaja. Pašalić je u posljednjih osam kola triput bio strijelac te je na taj način doprinio osvajanju 13. mjesta na kraju prvoligaške sezone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider