Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Završio sam ovdje'

Šok u Marseilleu: Karizmatični trener zbrisao nakon prvog kola!

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa izdržao je u svojoj drugoj sezoni na klupi Marseillea samo jednu utakmicu te je nakon subotnjeg domaćeg poraza od Caena podnio ostavku na svoju dužnost, objavio je klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Završio sam svoj posao ovdje, vraćam se u svoju domovinu. Ovoj sam momčadi dao sve što sam mogao", izjava je argentinskog trenera koju je Olympique Marseille prenio na svom službenom twitter profilu.

Pod Bielsinim vodstvom klub iz Marseillea je prošle godine dugo bio u ravnopravnoj borbi za naslov prvaka Francuske, ali su na kraju završili na četvrtom mjestu. U subotu su na startu nove sezone nastupili bez dva najznačajnija pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, Aboua Diabyja i Lassane Diarre, a poraza ih je stajao dalekometni projektil Andyja Delota iz 27. minute, koji vratar Mandanda nije uspio zaustaviti.

Prije nego što je stigao na klupu Marseillea Marcelo Bielsa vodio je Athletic Bilbao od 2011. do 2013., a svjetskoj je nogometnoj javnosti poznat i kao izbornik Argentine od 1998. do 2004. te izbornik Čilea, na čijoj je reprezentativnoj klupi bio od 2007. do 2011.

Francuski mediji ističu da Bilesina ostavka nije izravno povezana sa subotnjim porazom, a Marseille je objavio kako će Bielsu naslijediti njegov dosadašnji pomoćnik Franck Passi.

"Odlučio sam privremeno predati vođenje prve momčadi Francku Passiju koji je bio pomoćni trener Bielsi", priopćio je predsjednik kluba Vincent Labrune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider