Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekivani otkaz

Špaco smijenjen, Vučević vodi Hajduk do kraja sezone!

Sukladno očekivanjima, došlo je do promjene na klupi Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stanko Poklepović više nije trener Hajduka, priopćio je to na današnjoj press konferenciji u Poljudu u predsjednik kluba Marin Brbić.

"Hvala gospodinu Stanku Poklepoviću na njegovom trenerskom angažmanu, on je učinio sve što je mogao, ali nažalost rezultat je izostao. Do kraja sezone vođenje prve momčadi preuzima sportski direktor Goran Vučević", potvrdio je čelni čovjek Bijelih:

"On je glavni kreator sportske politike kluba, zna igrače i napravit će sve da prodrma momčad koju očekuje Rijeka u subotu, a onda i polufinale Kupa. Mislimo da bi Goran mogao donijeti Kup i osvojiti treće mjesto te tako završiti ovu turbulentnu sezonu."

Goran Vučević je svjestan aktualnog trenutka u kojem se nalazi Hajduk...

"Iz sveg srca se zahvaljujem gospodinu Stanku, njega sam ja doveo pa je sad na meni velika odgovornost. Hvala i klubu koji mi je dao povjerenje da izguram ovo. Znam da smo u krizi, znam da će biti jako teško, ali da ne vjerujem kako će biti bolje ne bih ni bio ovdje. Mi se nismo nadali ovoj situaciji, niz pehova je utjecao na naše bodovno stanje, sjajno smo odigrali derbi protiv Dinama, u Zagrebu imali penal i tu smo izgubili važne bodove. Ružno zvuči, ali nesreća je jedan od glavnih faktora zašto smo tu gdje jesmo", istaknuo je Vučević:

Vučević: Radimo na tome tko će mene zamijeniti

"Politika kluba je da uvijek traži afirmaciju mladih igrača, a moj zadatak je da sprovodim politiku kluba. U mom mandatu sportskog direktora svi su treneri imali maksimalne ovlasti prilikom biranja igrača", dodao je Vučević priznavši kako nije mislio da će biti trener:

"Kao vojnik kluba sam morao ovo prihvatiti. Uostalom, nismo imali nikakvo rješenje izvan kluba, a Poklepović je bio moja odluka. Ni na kraj pameti mi nije bilo da dolazim na ovo mjesto, više ništa nisam siguran što će se dogoditi sutra. Ja sam trener i nećemo imati sportskog direktora nego ćemo dodati aneks ugovoru. Već radimo na tome tko će preuzeti momčad nakon mene, potvrdio je.

Hajduk najgori u HNL-u u 2015.

Što se Špace tiče, kao najzanimljivije trenutke iz njegova četvrtog mandata na klupi Hajduka pamtit će se smiješne izjave prije i poslije utakmica u kojima su polučeni uglavnom mizerni rezultati.

U sedam prvenstvenih kola pod vodstvom Poklepovića Hajduk je upisao tek jednu jedinu pobjedu (u Osijeku), dva remija te četiri poraza od kojih je onaj subotnji protiv Istre bio treći u nizu. Potpuno je poražavajući podatak kako je Hajduk u ovoj kalendarskoj momčadi, najgora momčad HNL-a, koja je u više od dva mjeseca uspjela osvojiti svega osam bodova (tri je donio Hari Vukas poljudskom pobjedom protiv Slavena, a još pet je stiglo uz Špacin potpis).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider