Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne igra ni sljedeću

'Slučaj Mandžukić': Je li kriva 'svađa' ili je Simeone odlučio žrtvovati Hrvata?

Mario Mandžukić i drugu utakmicu zaredom nije započeo od prve minute, dovoljno za nove špekulacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš poput gradskog rivala Reala, Atletico u zadnja dva kola španjolskog prvenstva nije kraj utakmice dočekao s uzdignutim rukama. Odigrala je momčad Diega Simeonea dva susreta s dosadnim pratiteljima i izravnim konkurentima za treće mjesto. Remi u Sevilli i domaća podjela bodova s Valencijom otvorila su neka nova pitanja za aktualne prvake.

Bila je to treća utakmica zaredom bez pobjede, jer u Ligi prvaka su poraženi u Leverkusenu u utakmici u kojoj je Atleti izgledao jako loše. Slučajno ili ne, bila je to posljednja utakmica u kojoj je od prve minute krenuo Mario Mandžukić, s 20 pogodaka u svim natjecanjima prvi strijelac u sezoni.

Htio je Simeone zatvoriti sve rupe u Sevilli, pa je na kraju zatvorio i 'pipu' svoje momčadi. Mandžo je dobio 'mrvice', a odmah nakon utakmice krenule su špekulacije španjolskih medija o njegovom nezadovoljstvu koje se malo previše moglo vidjeti na terenu. To je pak razljutilo trenera koji ne trpi takve stvari u 'Atleticovom DNA-u'.

Onda je 'murinjovski' preko tjedna Simeone peglao situaciju pohvalama na račun Mandže, tepavši mu kako je najvažniji u momčadi, pa je stigla utakmica s Valencijom. Mandžo opet na klupi, a nakon što je ušao zbog nervozne je reakcije zaradio 10. žuti karton što znači automatsku suspenziju za sljedeći vikend.

Nova/stara taktika nije dobra za Mandžu

Koji je razlog novog ostanka na klupi? Marca piše o dvije mogućnosti. To može biti po kazni, jer Simeone neće trpi 'mušice' svojih zvijezda. No, Argentinac kaže kako je taktika ipak ta zbog koje je u derbiju Mandžo grijao klupu. S njim je Simeone promijenio taktiku i više igrao kroz posjed (ne baš kao Bayern i Barca), dok bi nekad više želio pričekati protivnika i zadati mu brzi udarac preko bržeg i direktnijeg napadača kao Fernanda Torresa (prošle sezone to je sjajno radio Costa).

Činilo se kako je idealan napadački par Atletica ove sezone Mandžukić – Griezmann, ali sada su to bili Torres i Garcia, jer je Francuz bio suspendiran. Mandže pak zbog suspenzije neće biti ni protiv Espanyola u sljedećem kolu i to bi moglo produžiti nervozu kod hrvatskog napadača.

Uzvrat osmine finala protiv Bayera za tjedan dana bit će utakmica u kojoj bi se Mandžo ipak trebao vratiti u prvih 11. Simeone nema što čekati u toj utakmici, a novo stavljanje na klupu Mandžukića moglo bi biti kobno za njihov odnos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider