Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkazan prvi susret

Slavni talijanski prvoligaš pred gašenjem: Nemaju novaca ni za zaštitare

Zbog financijske krize koja je pogodila talijanskog prvoligaša Parmu otkazana je domaća nedjeljna utakmica Serie A protiv Udinesea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekada slavni talijanski klub koji je u tri navrata osvajao Talijanski kup, dva puta Kup UEFA, te po jednom UEFA-in i talijanski Superkup, nalazi se pred bankrotom, odnosno gašenjem. Parma duguje 100 milijuna eura, a zbog financijske krize i dugovanja morala je ovoga vikenda otkazati domaći ogled protiv Udinesea.

Parma nije mogla pronaći novac za plaćanje osiguranja i zaštitara, bez čega ne može ugostiti utakmicu prema pravilima Serie A. Postavlja se logično pitanje što će se dogoditi s momčadi ukoliko neće moći ugostiti više nijednu utakmicu do kraja sezone?

S obzirom da je Serie A prošla polovicu sezone, Parmi će ostati svi dosada zarađeni bodovi, no svaku iduću utakmicu koju ne odigra rezultat će biti registriran 0:3 za suparnika. Da se ova situacija dogodila u prvoj polovici sezone, Parmi bi se izbrisali svi dotada stečeni bodovi.

Lako je moguće da će se klub, za koji su nekada igrali Hernan Crespo, Lillian Thuram, Tomas Brolin, Antonio Benarrivo, Faustino Asprilla, Gianfranco Zolla, Dino Baggio, Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon i druga velika imena, otići u stečaj, odnosno da će se na kraju sezone ugasiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider