Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utakmice odluke

Bilić čeka nedjelju i ne vjeruje što se dogodilo njegovom kolegi: 'Pa to je bolesno'

Pred engleskom Premierligom posljednji je vikend u ovoj sjajnoj nepredvidljivoj sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener West Hama Slaven Bilić rekao je da bi bilo lijepo izboriti nastup u Europskoj ligi, najavljujući nedjeljno gostovanje svog kluba kod Stoke Cityja u posljednjem kolu engleskog nogometnog prvenstva - Premierlige. Sve utakmice 38. kola Premierlige igraju se u nedjelju, s početkom u 16 sati.

U svojoj debitantskoj sezoni Bilić je s West Hamom bio jedno od najugodnijih iznenađenja, a još ga 90 minuta dijeli od osvajanja mjesta koje bi 'čekićare' odvelo u Europsku ligu.

"Znam da će Stoke htjeti završiti sezonu na dobar način, ali ono što želim je da ponovimo igru od utorka (pobjeda protiv Manchester Uniteda) i pobijedimo. To bi nam osiguralo najmanje šesto mjesto, a ako se Manchester United 'posklizne' možemo biti i peti", rekao je Slaven Bilić na konferenciji za medije u Londonu.

West Ham je u utorak s 3-2 slavio upravo protiv Manchester Uniteda, u posljednjoj utakmici koju su 'Hammersi' odigrali na svom kultnom Upton Parku, jer će od sljedeće sezone za svoje domaće utakmice koristiti Olimpijski stadion.

Odluka pada u nedjelju

Hoće li na njemu igrati i međunarodne utakmice, ovisit će o ishodima utakmica nedjeljnog, posljednjeg kola Premierlige. Pobjeda kod Stokea osigurava West Hamu izlaz u Europu. No, ne uspije li Bilićeva momčad slaviti na gostujućem travnjaku, onda će 'čekićarima' biti važno kako će završiti utakmice Southampton - Crystal Palacea, te WBA - Liverpool.

Naime, uoči posljednjeg kola West Ham je sa 62 boda na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, s dva boda više od Southamptona i tri više od Liverpoola, dok je petoplasirani Manchester United bod ispred Bilićeve momčadi.

"Očekujem tešku utakmicu protiv Stokea, iako su u lošem nizu, ali igrali su protiv momčadi koje su bile u odličnom izdanju. Bilo bi lijepo izboriti Europsku ligu, jer je iza nas dobra sezona, a to bi nam bila nagrada za sve što smo učinili", zaključio je Bilić kojeg ne veseli mogućnost razigravanja s Liverpoolom ili Southamptonom za mjesto u kvalifikacijama Europske lige.

"Premierliga bi se trebala voditi primjerom španjolske lige i u tom slučaju koristiti međusobne dvoboje kao odlučujući faktor", izjavio je trener West Hama čija momčad bi u slučaju primjene tog kriterija bila bolja od suparnika.

Ljutit zbog otkaza kolegi

Bilić se osvrnuo i na vijest kako je njegov kolega na klupi Watforda Quique Sanchez Flores dobio otkaz.

''Žao mi je zbog Quiquea. To je potpuno krivo, imali su fantastičnu sezonu. Ma to je ludost'', poručio je Hrvat.

''Imali su sjajnu sezonu na koju mogu biti ponosni. Svi su predviđali da će ispasti, a na kraju su dugo bili u Top 10 momčadi. Ispadanju nisu bili ni blizu i igrali su polufinale FA kupa pritom izbacivši Arsenal. Kažu da je bitnije kako završiš nego kako počneš sezonu, ali za mene je skroz krivo. Ma to je bolesno'', poručio je razočarani Bilić.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider