Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto ne?

Slaven Bilić pravi izbor za menadžera Manchester Uniteda!?

Zašto, primjerice, Bilić ne bi bio kandidat za klupu vragova, kao jedan od rijetkih trenera koji je u istoj sezoni nokautirao ‘Big 5’: Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester City. Plus Tottenham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerojatno je dio navijača Manchester Uniteda bio zahvalan Slavenu Biliću i čekićarima nakon pobjede nad vragovima, na oproštajnom partyju na Boleyn Groundu.

Hvala ti, Slavene, ako je to šansa da se riješimo nizozemskog skorojevića, poručuju frustrirani navijači Manchestera siti Van Gaalova suludoga eksperimentiranja i odsutnosti bilo kakve stabilne i prepoznatljive koncepcije.

Koliko je sterilan Van Gaalov United pokazuje i ovaj podatak: Vragovi su protiv čekićara uputili samo tri udarca prema vratima, što je izjednačenje najlošijega šuterskoga učinka momčadi s Old Trafforda u Premijernoj ligi. A kod kojeg trenera je bio prvi takav podbačaj? Naravno – kod Van Gaala!

I ne samo da se vesele navijači nego trlja ruke i Mourinho svjestan kako Manchesteru bježi Liga prvaka, što neizbježno znači kraj Van Gaalove ere na Old Traffordu.

Ferguson ručao s Pocchetinom

No, je li Jose Mourinho uopće kandidat za klupu? Ako jest, zašto Portugalac još nije potpisao, i ako jest kandidat, zašto je jučer Alex Ferguson u Londonu ručao s trenerom Tottenhama Mauriziom Pocchetinom?

No, pustimo posrnuli Manchester i okrenimo se najvećim pobjednicima ovoga tjedna, Bilićevim čekićarima. Evo zašto, primjerice, Bilić ne bi bio kandidat za klupu vragova, kao jedan od rijetkih trenera koji je u istoj sezoni nokautirao ‘Big 5’: Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester City. Plus Tottenham.

Kakav je to bio oproštaj od Boleyn Grounda! Pobjednički, ratnički, herojski, uz potoke Bilićevih suza. Holivudski teatralno, melodramatski, srcedrapajuće ganutljivo, kako se već Slaven zna uvući navijačima pod kožu.

„Nije lako bilo ostati miran uoči ove utakmice, pa igrači nisu djeca, nisam ni ja mogao ostati miran, znojili su mi se dlanovi, ali način na koji smo reagirali nakon 1:2 je poseban. Pet pogodaka, sjajna atmosfera, sjajan protivnik i na kraju naša pobjeda za Europu. Navijači koji su došli na utakmicu dobili su više nego što su platili“, kazao je ozareni Bilić, koji će ipak teško dosanjati europsku poziciju.

Golemi korak naprijed West Hama

Sezonu će najvjerojatnije završiti na šestom ili sedmom mjestu, što je golemi korak naprijed u odnosu na prošlu, ali s obzirom na navedene skalpove, čini se kako ipak nešto nedostaje. Neka kruna sezone, neki trofejčić ili bar plasman u Europu...

Osim što su čupali travu i trgali stolce za uspomenu na kultni Upton Park, navijači West Hama oproštajku su začinili i kamenovanjem autobusa s igračima Manchester Uniteda. Policijska istraga, uz pomoć videonadzora, s lakoćom će identificirati napadače, kojima je West Ham već najavio zabranu pristupa novome, Olimpijskom stadionu.

Taj objekt, smješten u Olimpijskom parku kraljice Elizabete, u jugoistočnom Londonu, s kapacitetom od 60.000 mjesta, bit će treći najveći u Engleskoj. Čekićare je na Boleyn Groundu prosječno gledalo 34.910 gledatelja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider