Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Šlamperaj i sramota: Netko očito želi izbaciti Hrvatsku s Eura!

Utakmicu Hrvatske i Italije na praznom Poljudu zasjenio je sramotni incident...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trebalo se pričati o odličnom prvom poluvremenu i ambivalentnom Mariju Mandžukiću, koji je konačno zabio gol, ali i promašio i skrivio jedanaesterac. No, nogomet je opet pao u drugi plan, zasjenio ga je do sada neviđeni i sramotni incident. Netko je na travnjaku nacrtao golemi kukasti križ. Ne sjećamo se da smo takvo što ikada vidjeli na nogometnim utakmicama. Znali su navijači unositi zločinačke simbole na tribine i tijelima formirati iste, kao što je to bilo u Livornu, ali ovakvo što je doista raritetno.

Hrvatska sramota ekspresno obišla SVIJET: Svi su prenijeli svastiku s Poljuda!

SRAMOTA! Talijanski novinari u šoku, na travnjaku Poljuda kukasti križ

Već duže vrijeme kruže glasine da su pojedine grupacije pošto poto odlučile napakostiti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nazvali to borbom s HNS-om ili kako god hoćete, čini se da netko doista želi izbaciti Hrvatsku s Eura i ukaljati ugled naše zemlje pred svijetom. U drugom su već uspjeli, a ni prvo nije daleko ako se ovako nastavi. Ne želimo spekulirati o kome se radi, posao je policije da to ispita i riješi, ali to više ne može biti slučajno.

Čudi li što je država zakazala?

Očito je da se radi o dobro isplaniranim i organiziranim akcijama, jer onakav nered na Meazzi i potom ovo na Poljudu ne može se pripasati samo neodgovornim pojedincima. Moglo se pretpostaviti da će biti problema i da se nešto sprema, da bi se to zaključilo nije bilo potrebno biti Sherlock Holmes, no mjerodavne institucije opet nisu uspjele spriječiti incident. Budući da znamo gdje živimo, čudi li se više itko da je država opet zakazala?

Kako to da se netko mogao ušetati na Poljud i risati po travnjaku a da ga nitko ne primijeti? Ako odgovorni već nisu sposobni osigurati stadion, kako to da desetometarski znak kasnije nitko nije vidio? U HNS-u tvrde da je korištena kemikalija dan ili dva prije utakmice, navodno je tempirano da se pojavi za vrijeme utakmice. Kažu da se to moglo vidjeti tek pod reflektorima. Ako je istina, to samo potvrđuje da se radi o dobro organiziranoj akciji, u koju su uključeni sasvim solidni "kemičari", te pojačava indicije da netko tko doista želi naškoditi Hrvatskoj.

Ostaje međutim pitanje kako to da su ušli na travnjak i neopaženo crtali po terenu? Šlamperaj i dezorganizacija, eto kako. Nekoliko dana bit će buke i galame, ali tko još vjeruje da će se nešto riješiti i otkriti? Slegnut će se prašina i opet ćemo čekati sljedeći incident. A taj sljedeći mogao bi preliti čašu UEFA-ina strpljenja.

Kako god, Hrvatska i Italija su remijem napravile još jedan korak prema Euru. Puno je pomogao i Robert Prosinečki čiji je Azerbajdžan izvukao „nulu“ na gostovanju u Norveškoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider