Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Skupština Hajduka: Torcida meketanjem ismijavala Keruma!

Na skupštini dioničara Hajduka Torcida je ismijavala Keruma meketanjem, te još jednom zatražila odlazak Joška Svaguše sa mjesta predsjednika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 400 dioničara nazočilo je Glavnoj skupštini Hajduka koja je nešto iza podne počela u Maloj dvorani SC-a Gripe. Bili su tu i  gradonačelnik Željko Kerum, krupni dioničari Jako Andabak, Ivan Rimac predsjednikom Joško Svaguša, bivši predsjednik Mate Peroš i bivši gradonačelnik Ivan Kuret. Bilo je i pregršt predstavnika Torcide.

Tajnik Torcide Stipe Lekić rekao je da na skupštini nije prisutan predstavnik većinskog vlasnika Grada Splita i da se zato skupština ne može održati. Naime, gradonačelnik Željko Kerum određen je odlukom Gradskog vijeća od 19.11.2009., ali otad nije prošlo osam dana što je zakonska obveza. Lekić je ustvrdio da je ova skupština nelegalna, a najavio je pokretanje sudskog postupka zbog nelegalne skupštine.

'Ja vama pružam ruku jer mi nije do nemira s  vama. Tako sam se i ja ponašao prije 30 godina kao što se vi ponašate. Imate svoj stav, a ja sam predstavnik većinskog vlasnika i moram ga štititi. O svemu se može razgovarati. Nisam kontra vas niti mislim da ste vi kontra mene. Čak mi je simpatično to s ovcama i kesom na Peristilu. Samo nastavite s radom,' izjavio je Kerum kad je stao pred skupštinu, a navijači Hajduka pozdravili su ga meketanjem.

'Krafne, kiflići, mafija i lopovi, Joško Svaguša odlazi iz Hajduka,' počelo je skandiranje kad se predsjednik Hajduka nije popeo na binu i odgovorio na postavljeno mu pitanje kad je osnovan nogometni klub Hajduk.

Skupština je prihvatila, uz još ponešto natezanja, izviješće o financijskom stanju i poslovanju za 2008. godinu. Torcidaši su doduše bili protiv, a svoje su glasovanje popratili pjesmom 'Viju se naše zastave i šalovi', prenose Sportske novosti.

U Nadzorni odbor Uprava je očekivano predložila Kerumove prijatelje i poslovne partnere pa i zeta mu Sapunara. No, kako se glasalo po principu - jedna dionica - jedan glas, Torcida uz sve punomoći nije imala šanse. Andabak, Tomi, Kerum i drugi koji su kupili tisuće dionica i uplatili milijune, odlučili su: dogodilo se upravo ono na što je Torcida upozoravala - u Odboru su svi Kerumovi ljudi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider