Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavi i Tomasov

Sjajna utakmica Nikole Vlašića: Gol i asistencija, Everton uvjerljiv!

Bivši igrač Hajduka dobio je priliku od prve minute i u potpunosti opravdao povjerenje menadžera Sama Allardycea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton je u svojoj posljednjoj ovosezonskoj europskoj utakmici kao gost s 3:0 svladao Apollon na Cipru, a izvrsnu partiju pružio je naš Nikola Vlašić.

Bivši igrač Hajduka dobio je priliku u početnom sastavu i bio jedan od najboljih igrača u momčadi menadžera Sama Allardycea.

U 21. minuti je Vlašić napravio više od pola posla za vodeći pogodak Engleza - jedva je sustigao jednu loptu da ne ode u gol-aut, namjestio se na centaršut, pogledao prema drugoj vratnici i onda idealno pronašao Ademolu Lookmana koji nije imao težak posao.

Lookman je u 27. udarcem s više od 20 metara povećao vodstvo Evertona, da bi u finišu utakmice Vlašić pobjegao obrani domaćih i matirao vratara.

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta je pobijedila Lyon 1:0 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Lyon ide dalje kao drugoplasirani. U izravnom dvoboju za jedinicu presudio je pogodak Andree Petagne u 10. minuti.

Rezultati by SofaScore

Razloga za zadovoljstvo imao je i Marin Tomasov koji je s Astanom u izravnom sudaru za prolaz u Pragu pobijedio Slaviju 1:0. Pobjednika je odlučio pogodak Marina Aničića u 38. minuti na Tomasov ubačaj iz kornera.

Villarreal je već ranije osigurao jedinicu, a u zadnjem kolu je u susretu, koji nije imao važnost, kod kuće izgubio od Maccabi Tel Aviva 0:1.

U skupini B Dynamo i Partizan su u Kijevu igrali za prvo mjesto u skupini i domaćin je slavio s uvjerljivih 4-1. Ukrajinci su nakon pola sata imali 3:0, a potom su mirno priveli utakmicu kraju. Golove za Dynamo zabili su Mikola Morozjuk (6) i Junior Moraes (28, 31, 77-1), dok je pogodak za goste zabio Marko Jevtović (45+4). Domagoj Vida nije nastupio za Dynamo, dok je Josip Pivarić odigrao cijeli susret.

Ludogorec uzeo željeni bod u Njemačkoj i prošao

U skupini C gledali smo dramu do posljednje minute. Uoči zadnjeg kola Braga je osigurala prolaz, a za drugo mjesto borili su se Ludogorec i Istanbul Basaksehir, dok je Hoffenheim otpao. Ludogorecu je za prolaz trebao barem bod u Njemačkoj i u tome su uspjeli odigravši 1:1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Phillippa Ocksa, a izjednačio je Wanderson u 62. minuti. Gosti su u 83. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Kesertu, no uspjeli su obraniti remi. Andrej Kramarić nije nastupio za Hoffenheim. U drugom susretu Istanbul Basaksehir je pobijedio 2:1, ali to nije bilo dovoljno.

U skupini F Lokomotiv je na gostovanju pobijedio Zlin 2:0 osvojivši prvo mjesto u skupini, a dalje ide i Kopenhagen nakon pobjede protiv Šerifa 2:0. Šerif je uoči zadnjeg kola vodio na ljestvici i trebao mu je bod za prolaz, ali nije uspio. Zvonimir Mikulić je branio za Šerif, Ante Kulušić je odigrao cijeli susret, dok je Josip Brezovec igrao do 55. minute.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider