Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki povratak velikog Sama

Everton ima novog trenera: Dolazi neslavno potjerani bivši engleski izbornik

Nikola Vlašić dobio je novog trenera koji će njegov Everton pokušati izvući iz rezultatske krize.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši engleski izbornik Sam Allardyce postat će novi trener engleskog prvoligaša Evertona u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, potvrdio je klub iz Liverpoola.

Allardyce (63) sredinom prošle sezone preuzeo je Crystal Palace kako bi ih spasio od ispadanja u drugu ligu, ali je podnio ostavku na mjesto trenera u tom klubu prije početka ove sezone iako je imao još dvije godine ugovora.

U Evertonu će Allardyce zamijeniti Nizozemca Ronalda Koemana koji je smijenjen prošli mjesec nakon lošeg početka sezone. Koemana je privremeno mijenjao David Unsworth, no rezultati se nisu poboljšali i klub se sada nalazi na 17. mjestu sa 12 bodova iz 13 utakmica u kojima su ostvarene tri pobjede, tri neriješena rezultata i sedam poraza.

Unsworth će voditi momčad još u večerašnjoj utakmici protiv West Hama, nakon čega će Allardyce i službeno preuzeti klupu Evertona.

Allardyce je u 27 godina karijere, osim Crystal Palacea, trenirao Limerick, Preston North End, Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland i reprezentaciju Engleske, koju je neslavno napustio nakon samo 67 dana zbog skandala u kojem je oktriveno da je nudio savjete kako "izigrati" pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400,000 funti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider