Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za njega nema predaje

Siloviti Eintracht u polufinalu Kupa, Rebić nagrađen za veliki trud

Osim što im sjajno ide u Bundesligi, Eintracht je drugu godinu zaredom odličan i u Kupu Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eintracht Frankfurt, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, plasirali su se u polufinale Kupa Njemačke pobjedom od 3:0 protiv Mainza. Klubu iz Frankfurta sjajno ide u Bundesligi gdje su šesti na ljestvici (samo dva boda manje od drugoplasiranog Bayera), a sad su izborili plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu gdje su lani igrali finale i izgubili od Borussije Dortmund.

Eintracht je stigao do pobjede postigavši golove nakon katastrofalnih reakcija gostujućeg sastava.

Domaćin je je poveo u 17. minuti golom Ante Rebića nakon velike pogreške gostujućeg vratara Renea Adlera. Mainzov vratar je nespretno reagirao na jednu povratnu loptu, neumorni Rebić je napravio pritisak, a Adler je krivo dodao što je iskoristio Marius Wolf asistiravši Rebiću koji je zabio u praznu mrežu za vodstvo 1:0. Bio je to njegov peti pogodak ove sezone, a prvi u Kupu.

Drugi pogodak gosti su si sami zabili. Napadač Eintrachta Sebastien Haller je ubacio loptu u kazni prostor, a Alexander Hack je skrenuo u vlastitu mrežu. Sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješio je Omar Mascarell u 62. minuti. Španjolski veznjak je iskoristio još jedan Hackov poklon i potom rutinski svladao Adlera.

Očajno izdanje Mainza zaokružio je Danny Latza zaradivši crveni karton u 82. minuti.

Plasman u polufinale Kupa u utorak su izborili Bayern i Bayer Leverkusen.

Ždrijeb parova polufinala je 11. veljače, polufinalni susreti su na rasporedu 17. i 18. travnja, a finale je 19. svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

VIDEO ----> Eintracht Frankfurt - Mainz 3:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider