Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Varaždin ili oni?

Šibenik se izvukao u zadnji čas: Čeka nas veliki sudar za ulazak u Prvu HNL

Jedno je sigurno - u subotu 18. svibnja stadion u Varaždinu će biti krcat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se uzbudljiva utrka za prvo mjesto u Drugoj HNL koje donosi plasman u najviši rang natjecanja, premda se ovog vikenda umalo gotovo sve rasplelo.

U 24. kolu drugoligaške karavane vodeći Varaždin je u petak s 1:0 slavio na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca i s tom pobjedom se privremeno odmaknuo drugoplasiranom Šibeniku na pet bodova.

Pred Šibenčanima je bio domaći sraz s Kustošijom koja, kao i cijeli donji dio ljestvice, još nije posve sigurna u ostanak među drugoligašima.

Imao je Šibenik imperativ pobjede, ali nije dobro počelo za njih. U 18. minuti Kustošija je povela.

Šest minuta kasnije Šibenčani su izjednačili i onda je započela prava opsada gola gostiju. Kada se činilo da bi domaćini mogli kiksati i da će Varaždin nakon ovog kola biti na +4, Šibenik je uspio postići pogodak za preokret i pobjedu u 88. minuti.

Tako je razlika ostala dva boda pa bi se moglo dogoditi ono što je zapravo i najpoštenije - da Varaždin i Šibenik u međusobnom okršaju u idućem kolu odluče o tome tko će biti broj jedan i izboriti plasman u Hrvatski Telekom Prvu ligu, a tko će završiti na drugom mjestu i morati razigravati za prvoligaški status protiv predzadnje ekipe na prvoligaškoj ljestvici (to će biti Istra 1961).

Dakle, u subotu 18. svibnja s početkom u 19:00: Varaždin - Šibenik.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider