Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijetnja najvećima

VIDEO Briljantna partija ekipe budućeg trenera Barce: "Čarobnjak" opet pogodio!

Sevilla je na gostovanju uvjerljivo pobijedila Real Sociedad 4-0 u 17. kolu Primere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Sevilla je na teškom gostovanju u San Sebastianu uvjerljivo pobijedila Real Sociedad 4-0, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Wisam Ben Yedder.

Francuski napadač zabio je golove u 26., 29. i 83. minuti, a u 73. minuti je asistirao Pablu Sarabiju za još jedan gol. Iako je ljetos rasprodala pola momčadi, Sevilla pod novim trenerom Jorgeom Sampaolijem igra odlično, a Ben Yedder je njezin ponajbolji igrač.

26-godišnji napadač prošlog je ljeta stigao u Sevillu iz Toulousea uz odštetu od 9 milijuna eura i pokazuje se kao još jedan pun pogodak Andalužana i njihova slavnog sportskog direktora Monchija, koji kao da ima čarobne moći u iznalaženju novih pojačanja i doista rijetko griješi, iako na raspolaganju ima limitirana sredstva. Nije ni čudo što ga žele u svojim redovima i Real i Barca te cijela Europa. Njegovom novom pronalsku Ben Yedderu nije trebala dugo da se prilagodi na španjolsku ligu, do sada je u 13 ligaških utakmica postigao osam golova i može se reći da je u velikoj formi.

Sevilla se za sada ravnopravno nosi sa španjolskim divovima Realom, Barcelonom i Atleticom, pa ne čudi što španjolski mediji spekuliraju kako je Sampaoli jedan od najozbiljnijih kandidata za sljedećeg trenera Barcelone.

Ranije u subotu vodeći Real Madrid je na svom su Santiago Bernabeu s uvjerljivih 5-0 svladao pretposljednju Granadu, dok je Atletico iz Madrida kao gost svladao Eibar sa 2-0.

Granadu je načeo Isco golom u 12. minuti. Slijedili su pogoci Benzeme (20) i Cristiana Ronalda (27), prije nego što je Isco u 31. minuti postigao svoj drugi gol na asistenciju kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića koji je odigrao cijelu utakmicu. U drugom poluvremenu je za konačnih 5-0 pogodio Casemiro u 58. minuti.

Atletico je na gostovanju kod Eibara sve obavio u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Saul (54) i Griezmann (74). Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je prvo poluvrijeme za Atletico.

Las Palmas je na svom terenu svladao Sporting iz Gijona sa 1-0, a jedini strijelac bio je El Zhar (55). Ovom pobjedom Las Palmas je stigao na osmo mjesto sa 24 boda, dok je Sporting i dalje u zoni ispadanja, 18. sa 12 bodova.

Duje Čop igrao je za Sporting do 60. minute, dok je Marko Livaja ušao u igru za Las Palmas u 89. minuti.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 40 bodova, Sevilla se probila na drugo mjesto sa 36 bodova preskočivši Barcelonu koja ima dva boda manje, ali Katalonci imaju i utakmicu manje. Atletico je četvrti sa 31 bodom, dva više uz utakmicu više od Villarreala. 

REZULTATI:

Real Sociedad - Sevilla 0-4 (Ben Yedder 26, 29, 83, Sarabia 73)
Las Palmas - Sporting Gijon 1-0 (El Zhar 55)
Eibar -Atletico Madrid 0-2 (Saul54, Griezmann 74)
Real Madrid - Granada 5-0 (Isco 12,31, Benzema 20, Ronaldo 27, Casemiro 58)

U petak:
Espanyol- Deportivo 1-1 (Gerard 63 / Borges 59)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider