Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljubimac Madridista

VIDEO Ronalda bacio u sjenu: Pogledajte kome su navijači Reala priredili velebne ovacije

Cristiano Ronaldo se pohvalio Zlatnom loptom, ali navijače Reala na noge je digao njihov ponajveći ljubimac koji je proslavio veliki jubilej.

Danas je bilo svečano na Santiago Bernabeuu. Real je uoči ligaške utakmice s Granadom pripremio malu prezentaciju za svoje navijače. Cristano Ronaldo simbolički je uručena Zlatna lopta France Footballa za ovu godinu.

VIDEO Pogledajte ovaj masakr: Barca puca od bijesa i grmi „dajte trofej Realu!“

Legendarni Paco Gento, jedini igrač koji je šest puta osvajao naslov klupskog prvaka Europe, uručio je nagradu Ronaldu, kojem je to četvrta Zlatna lopta u karijeri.

Svečanost su uveličale bivše zvijezde Reala i svojedobni osvajači iste nagrade koji su bili pratnja i potpora portugalskom nogometašu. Uz spomenutog Genta na travnjak su izašli Raymond Kopa, Ronaldo, Luis Figo, Michael Owen i današnji trener Reala Zinedine Zidane.

Na današnjoj utakmici Real je obilježio još jedan jubilej, desetogodišnjicu Marcelova debija u bijelom dresu Reala. S obzirom na reakciju navijača Marcelov jubilej možda je zasjenio Ronaldovu nagradu. Na izlasku s travnjaka u drugom poluvremenu navijači Reala priredili su mu bučne ovacije.

Marcelo je jedan od senatora današnjeg Reala i ljubimac navijača zbog svoje atraktivne igre i "vrckavog" ponašanja. Brazilac je uvijek sklon potezu i šali, kako na terenu tako i u svlačionici. I na utakmici s Granadom Marcelo je pripremio nekoliko "skečeva"; namjestio je gol Ronaldu, s kojim se i inače jako dobro slaže, proslavili su ga sa zanimljivom plesnom "figurom", a i Casemiro je nakon gola dobio poštenih "batina".

Stigao je u Real sa 18 godina iz Fluminensea, a na današnji dan prije točno deset godina debitirao je protiv Deportiva iz La Corune. Debi neće pamtiti po dobrom jer je Real izgubio 2:0, no to se lako zaboravi kada se pogleda što je potom uslijedilo.

U sljedećih deset godina Marcelo je nanizao 382. nastupa u dresu Reala. Od inozemnih nogometaša po broju nastupa za Real ispred Marcela je samo njegov slavni sunarodnjak Roberto Carlos.

Poprilična je koincidencija da su obojica igrali na poziciji lijevog beka. Iako je Marcelo napravio zavidnu karijeru i smatra ga se jednim od najboljih lijevih bekova posljednjih godina, vjerujemo da će se mnogi složiti kako je Roberto Carlos ipak neka druga dimenzija.

Carlos je bio kompletan igrač, gotovo bez ijedne ozbiljnije mane, dok Marcelova igra u obrani ostavlja puno prostora za polemike i kritike, a bekovima bi obrana trebala biti glavni zadatak, zar ne?

Kako god, Marcelo je ostavio duboki trag u Realu, s kojim je osvojio tri prvenstva, dva Kupa kralja, dvije Lige prvaka i dva Svjetska klupska prvenstva. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider