Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mi smo različiti"

Ševčenko: Hrvatska je bila jako dobro informirana kako ćemo igrati

Legendarni Ukrajinac u ulozi izbornika pognute je glave napustio Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od lipnja 2009. kada je Ukrajina Hrvatskoj zalupila vrata SP-a remijem (2:2) u kojem je Andrij Ševčenko bio strijelac, legendarni napadač ovaj put nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

"Imali smo dobro trenutke, i mi i oni. Oni su ih iskoristili, mi nismo. Rezultat je negativan, ali gledamo pozitivno na nastavak kvalifikacija. Ovo nije kraj, nastavljamo borbu i vjerujemo da ćemo ići na Svjetsko prvenstvo", izjavio je na press konferenciji Ševčenko.

Jučer ste rekli da će glavni zadatak biti osujetiti hrvatsku sredinu terena. Niste uspjeli, vidjelo se da ste ljutiti, u jednom trenutku ste žestoko reagirali.

"Slažem se, nismo odigrali kako smo trebali. Modrić i Rakitić uspijevali su distribuirati lopte. Nisam bio ljutit ni na koga posebno, to je bila reakcija u afektu. Hrvatska je imala prednost u sredini, ali i mi smo imali svoje šanse."

"Zadovoljan sam, bili smo ravnopravni"

Razlika između Hrvatske i Ukrajine.

"Mi imamo različite momčadi i različiti stil igre. Hrvatska više voli kontrolirati loptu i igrati kroz sredinu, mi više volimo bržu i izravniju igru. Zadovoljan sam kako smo odigrali, imali svoje momenti i bili smo ravnopravan takmac."

Jeste li zadovoljni igrom i pobjedom protiv Ukrajine?

Ukupno glasova:

Ovo je prvi poraz u vašoj karijeri.

"Nije mi drago, ali i za poraz uvijek postoji mjesto u životu. Prihvatit ću to najnormalnije."

Je li vas Hrvatska čime iznenadila i je li glavni favorit u skupini?

"Naravno da je Hrvatska favorit, posebice nakon ove pobjede. Hrvatska je dobro znala kakvu će taktiku koristiti Ukrajina. Znali smo da ćemo vraćati loptu golmanu. Mislim da su bili jako dobro informirani."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider