Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki skalp u Rimu

VIDEO 'Mrtva' utrka u Italiji: Napoli ne da vrh Juventusu!

U 23. kolu nogometnog prvenstva Italije u srijedu su vodeće momčadi Napoli i Juventus upisali pobjede, pa je razmak između njih ostao isti, dva boda, dok je Marcelo Brozović pružio odličnu partiju u pobjedi Intera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez ozlijeđenog Marija Mandžukića Juventus je 13 pobjedu u nizu svladavši Genou sa 1-0 autogolom Sebastiana De Maia u 30. minuti.

U derbiju kola Napoli je u gostima pobijedio Lazio sa 2-0, a strijelci su bili Gonzalo Higuain (24) i Jose Callejon (27).

Hrvatski branič Ivan Strinić, koji je dosad skupio samo dva nastupa u prvenstvu, odigrao je cijeli susret za Napoli, koji ima niz od 7 pobjeda i 1 remija, uz gol razliku 24-7.

Nakon što su u nedjelju u gradskom derbiju izgubili od AC Milana 0-3, nogometaši Intera svladali su Chievo sa 1-0 pogotkom Maura Icardija u 48. minuti. No, najbolji igrač susreta bio je hrvatski veznjak Marcelo Brozović, koji je posebno bio aktivan u prvom poluvremenu.

U 33. minuti Brozovićev udarac sa vrha 16-erca obranio je vratar Chieva. Potom u 42. minuti njegov udarac završava u bloku, a u 45. ponovno puca izvan kaznenog prostora, ali zamalo pored gola. Imao je i dvije asistencije, u 13. i 34 minuti, ali Mauro Icardi je u oba slučaja bio neprecizan. Iz drugog dijela vrijedi izdvojiti Brozovićev pokušaj iz slobodnog udarca u 71. minuti, koji je završio pored vratnice

Brozović je zamijenjen u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, dok je Ivan Perišić utakmicu gledao s Interove klupe za pričuve.

AC Milan je slavio kod Palerma sa 2-0 pogocima Carlosa Bacce (18) i Nianga (33-pen). Mato Jajalo za Palermo odigrao cijeli susret pruživši dobru partiju. U 40. minuti je nakon kornera Jajalo pucao pored gola, a pokušao je i u 48. minuti, ali je lopta prošla pored lijeve vratnice.

Empoli i Udinese su odigrali 1-1. Bivši Hajdukovac 18-godišnji Andrija Balić, koji je nedavno potpisao za Udinese, ostao je na klupi za pričuve, kao i napadač Stipe Perica.

Fiorentina, koja je u posljednja četiri kola osvojila četiri boda, kod kuće je pobijedila slabašni Carpi sa 2-1, a pobjednički gol u trećoj minuti sudačke nadokande zabio je Mauro Zarate. Nikola Kalinić, koji je zadnji gol za Viole zabio 20. prosinca u pobjedi protiv Chieva, igrao je do 86. minute, a jedinu prigodu imao je u 8. minuti, ali je pucao pored gola.

Još u utorak nogometaši Rome slavili su u gostima kod Sassuola sa 2-0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider